Güç Bakanı Dönmez: Elektrikte vatandaşımızın 3’te 2’si indirimli tarafta kaldı

kunteper

Member
Güç ve Natürel Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, A Haber yayınına katıldı.

Elektrik dağıtım şirketlerinin fahiş kar elde ettiği savlarını yalanlayan Dönmez, “Elektrik dağıtım şirketi ve bakılırsavli tedarikçi şirketi ekstra bir kar marjı koyamazlar. Zira onların hepsinin ne kadar bir bedel alacağı bu düzenlemelerle ortaya konmuş. Aksi bir davranış var ise aslına bakarsanız kontrol sisteminde bunlar çıkar” dedi.

Ocak ayı prestijiyle indirimli tarife diliminde kalan abone sayısının toplam faturalanan abone sayısının yüzde 64’ü olduğunu söyleyen Bakan Dönmez “Vatandaşlarımızın neredeyse 3’te 2’si hiç 210 kilovatsaati aşmadan indirimli tarafta kalmış oldu” diye konuştu.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Zamlar geri alınana kadar elektrik faturalarını ödemeyeceğim” kelamlarına de cevap veren Dönmez şunları söylemiş oldu: “Bu işle alakalı düzenlenmiş kurallar var. Ben de elektrik faturamı ödemes

em, elektrik şirketi hiç gözümün yaşına bakmaz ve elektrik hizmetini keser. Yani siz markete girdiniz, alışveriş yaptınız ancak parayı ödemeden çıkacağım diyorsunuz. Bunun bir siyaset aracı olarak kullanılmasını yanlışsız bulmam.” (HABER MERKEZİ)