Giden Bakanların yüzleri güldü

kunteper

Member
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 10 Temmuz 2018’de belirlenen birinci kabinesinde bulunan 16 bakandan şimdiye kadar 7 bakan ayrıldı.

İstifa eden son isim Adalet Bakanı Abdülhamit Gül oldu.

İstifanın akabinde bugün Abdülhamit Gül’den birinci fotoğraf geldi. Abdülhamit Gül’ün kardeşi Sabiha Doğan, Twitter’dan “Aydınlık” notuyla Abdülhamit Gül’ün fotoğrafını paylaştı. Abdülhamit Gül’ün sobada patates közlediği görüldü.

İSTİFA EDENLER NE YAPMIŞTI

Abdülhamit Gül’ün fotoğrafı, istifa eden ya da bakılırsavden alınan başka bakanları hatırlattı.

10 Temmuz 2018 tarihinde Ulusal Eğitim Bakanlığı nazaranvine getirilen Ziya Selçuk, 6 Ağustos 2021 tarihinde istifa ederek yerini Mahmut Özer’e bıraktı.

Ziya Selçuk istifasının akabinde yeni imajıyla ortaya çıkmıştı. Ziya Selçuk, takipçilerine yeni imajını yansıtan fotoğrafın şu sözlerle yansıtmıştı:

“Yoğun bir temponun ortasından çıkınca beşerler ‘Hoca, artık uzun uzun dinlenirsin herbiçimde’ dediler. Bilakis, daha hayli çalışacağım dedim, ki artık tam da bu noktadayım. Derdim bir daha eğitim, derdim bir daha çocuklar, bir daha öğretmenler, bir daha aileler; gayretim birebir gayret, kalem birebir kalem, tek fark kravat ve kadro elbiseyle aramızın açılmış olması:) Yoksa herkes bilir, öğretmen daima öğretmendir, okuldan çıkıp meskene de gitse, emekli de olsa bir daha öğretmendir.”

NELER PAYLAŞTILAR

Mehmet Cahit Turhan:

28 Mart 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı sonucuyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan bakılırsavden alınmıştı. Turhan’ın yerine Adil Karaismailoğlu atanmıştı.

Mehmet Cahit Turhan, vazifeden alındıktan daha sonra toplumsal medya hesabından fotoğraf paylaşmazken, o günden bugüne birfazlaca paylaşımda bulundu. Mehmet Cahit Turhan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın paylaşımlarını sık sık retweet ediyor.

Berat Albayrak:

Instagram hesabından 8 Kasım 2020’de paylaştığı açıklamayla istifa eden Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bu talebi, 27 saat daha sonra 9 Kasım 2020’de kabul edildi. 10 Kasım 2020 tarihinde ise yerine Lütfi Elvan atandı.

Berat Albayrak’ın istifa ettikten daha sonra uzun bir süre nerede olduğu konuşuldu. Berat Albayrak’ın istifasından daha sonra Büyük Çamlıca Camisi’ndeki cuma namazı sırasında fotoğrafları ortaya çıktı. çabucak sonrasında ise Berat Albayrak bu kere Paris’te Kutsal Kalp Bazilikası’nda eşi ve çocuklarıyla gezdiği sırada fotoğrafı çıktı.

Ruhsar Pekcan:

Odatv, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan hakkında yaptığı haberlerle, Pekcan’ın vazifeden alınmasına vesile olmuştu.

Odatv, Ticaret Bakanlığına eşinin şirketi üzerinden bedelinden yüksek fiyata dezenfektan alımı yapan Ruhsar Pekcan’la ilgili haberlerinin akabinde, Pekcan, 21 Nisan 2021 tarihinde nazaranvden alındı. Pekcan’ın yerine AKP Küme Başkanvekili Mehmet Muş atandı.

Ruhsar Pekcan, toplumsal medya hesaplarından 21 Nisan’dan beri hiç bir şey paylaşmıyor. Ruhsar Pekcan’ın son paylaşımı ise bakılırsavden alındığı bildirisine karşılık, bir teşekkür paylaşımını içeriyor.

Zehra Zümrüt Selçuk:

21 Nisan 2021 tarihinde Çalışma, Toplumsal Hizmetler ve Aile Bakanlığı bölündü; Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı kuruldu. Çalışma, Toplumsal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk bakılırsavden alındı. Aile ve Toplumsal Hizmetler Bakanlığı nazaranvine Derya Yanık, Çalışma ve Toplumsal Güvenlik Bakanlığı vazifesine de Vedat Alım getirildi.

misyondan alınan Zehra Zümrüt Selçuk, özel olarak bir fotoğraf paylaşmasa da, toplumsal medya hesabından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı sık sık retweet ediyor.

Lütfi Elvan:

2 Aralık 2021’de Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan istifa etti. Yerine yardımcısı Nureddin Nebati getirildi.

Lütfi Elvan, istifa ettikten daha sonra özel olarak bir fotoğraf paylaşmasa da, toplumsal medya hesabından kimi birtakım paylaşımlarda bulunuyor. Lütfi Elvan, sık sık AKP teşkilatlarını gezerek, konuşmalar gerçekleştiriyor ve bunu da toplumsal medya hesabından paylaşıyor.

SOYLU İSTİFA ETTİ LAKİN KABUL EDİLMEDİ

Öte yandan, tüm bunların haricinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da istifa eden bakanlar içinde fakat Cumhurbaşkanı Erdoğan Soylu’nun istifasını reddetti.

Soylu, Covid-19 sebebiyle 31 vilayette 2 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin, yasağa saatler kala duyurulması sebebiyle gelen tenkitler kararında 12 Nisan 2020 tarihinde, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla istifa ettiğini duyurmuştu. Ama Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istifayı reddetmesi üzerine Soylu misyonuna devam etmişti.