“Gerekirse simit yiyelim” diyen Avşar’ın simit dükkanına ne oldu

kunteper

Member
Hülya Avşar son ekonomik gelişmelerle ilgili olarak kendisine sorulan bir soruya ”Gerekirse simit yiyeceğiz ve bu günleri atlatacağız” cevabını verdi. Bu cevap daha sonrasında Avşar reaksiyon topladı.

Hülya Avşar açıklamasında şunları söylemiş oldu:

“Ekonomik krizin herkese ve her kısma kesinlikle yansıması oluyor. Benim bildiğim bir tek şey var. Türkiye’de hatta şimdiki duruma göre dünyada şayet hayattaysan, kesinlikle bu çeşit günleri, bu vakit içinderı öngörüp biraz daha farklı hayat çizmek lazım. Ayağımızı yorganımıza göre uzatmalıyız. ‘Bu saatten daha sonra simit mi yiyeceğiz’ falan. Gerekirse yenecek lakin bu günler de biraz kolay atlatılacak. Biraz bizim bu işi ferdî halletmemiz gerekir diye düşünüyorum.”

SİMİT DÜKKANI VARDI

Kamuoyunun dikkatinden kaçan nokta ise Avşar’ın simitle ortasının âlâ olması… Hülya Avşar bir devir İstanbul Bahçeşehir’de başına yeğeni Hazar Atak’ı oturttuğu Simit Sarayı’nı büyük bir tanıtımla açmıştı.

Yiyecek dalına giren Avşar, iktisat hakkındaki yorumlarında da şunları söylemişti:

“Simit Sarayı işini âlâ akıl ettiğimi düşünüyorum. Çok başarılı buluyorum Simit Sarayları’nı. Daima ‘yiyecek işi yap’ dediler biz de bir tane açalım dedik. Muvaffakiyet dikkatimi çektiği vakit gerisinden giderim. Bir risk olmadığı için ticarete girdim.”

Lakin kelam konusu dükkan bir süre daha sonra kapandı. Yerine öbür bir dükkan açıldı.

İşte o dükkandan fotoğraflar: