oKMaDeM
New member
İklim sisteminin karmaşıklığını ve dinamiklerini insan dinamiklerine bağlayan çok dar ara bağlantıları tam olarak anlayan bir papa. Tam ekoloji kavramı, doğanın eylemlerimize tepki verdiğini ve bizi çok etkileyen geri çekimler yarattığını gören bilimsel bilgiyi tam olarak yansıtıyor.
Ülkeler
COP29, Vatikan: Hükümetleri bastıran çevresel pontiff
Iacopo Scaramuzzi
09 Kasım 2024
Bütün bunlar, dünyanın “inlilerini” en yoksul olanlarla doğrudan ilişkilendirmeye ve uluslararası toplumu herkesin yararına iklim kriziyle ciddi bir şekilde karşılamaya itmesini sağladı. Ansiklik “Laudato Si” nin 2015 Paris Anlaşması'nı elde etmek için temel olduğunu hatırlıyorum.
Benim gibi iklim bilimi ile ilgilenen bir papa her zaman çok yakın ve insan olarak bize dünyanın efendileri değil, hepimizi insan ve doğayı birleştiren ağın bir düğümü olduğunu vizyonla uyumlu olarak duydu.
*(Yazar, CNR ikliminin fizikçisidir)
Konular
Ülkeler
COP29, Vatikan: Hükümetleri bastıran çevresel pontiff
Iacopo Scaramuzzi
09 Kasım 2024

Bütün bunlar, dünyanın “inlilerini” en yoksul olanlarla doğrudan ilişkilendirmeye ve uluslararası toplumu herkesin yararına iklim kriziyle ciddi bir şekilde karşılamaya itmesini sağladı. Ansiklik “Laudato Si” nin 2015 Paris Anlaşması'nı elde etmek için temel olduğunu hatırlıyorum.
Benim gibi iklim bilimi ile ilgilenen bir papa her zaman çok yakın ve insan olarak bize dünyanın efendileri değil, hepimizi insan ve doğayı birleştiren ağın bir düğümü olduğunu vizyonla uyumlu olarak duydu.
*(Yazar, CNR ikliminin fizikçisidir)
Konular