Fikirci Beyefendi yazdı: TEKRAR OLMADI

Melek

Global Mod
Yetkili
Global Mod
Tüh beee…

bir daha olmadı…

Ne hoş büyükelçiler geri adım atmayacaktı, kovulacaklardı, tabi mütekabiliyet gereği Türk büyükelçileri de geri yollanacaktı. Sayın Abdullah Gül’ün “korktuğu” üzere “elçiye zeval olacak” büyük bir siyasi kriz baş gösterecekti. daha sonrasında gelsin yaptırımlar, gitsin ambargolar. Türkiye izole olacak, onlar da “İşte Recep Tayyip Erdoğan bizi dünyada yalnız bıraktı” diye ne hoş sevinip epeyce ulusal ittifaklarında sarmaş dolaş olacaklardı. Artık elinden oyuncağı alınmış çocuk üzere kaldılar… İçlerinden “Ne aldınız ki geri adım attınız, Kavala’yı mı hür bıraktırdınız, Demirtaşı mı?” diyenler bile çıkmıştır. Malum, tahlil sürecinde de Kandil’e koşup PKK’ya “Ne aldınız da silah bırakacaksınız?” demişlerdi.

Aslında Hollanda’nın Avrupa Parlamentosu Üyesi Kati Piri atılan geri adıma anında yansısını verdi bile. Google çeviriye bakılırsa “Utanç verici bir tablo. Erdoğan’ın onurunu kurtarmak zorunda mıyız yoksa #OsmanKavalayaözgürlük’ü mü savunacağız? Hudut dışı etmekle tehdit edilen büyükelçiler artık Türkiye’nin iç işlerine karışmadıklarını beyan ediyorlar. Dünya bilakis dönmüş” dedi.

Yerli Kati Piri’ler çabucak hemen bu bilakis dönmüş dünyayı anlamaya çalışmakla meşguller. Muhakkak olmaz, yabancı büyükelçiler geri adım attı ancak onlar atmaz.

bir daha de burukluklarını gidermek için “10 ülke büyükelçisinin Türkiye’yi uyarması yanlıştır fakat Türkiye de yanlış yaparak buna fırsat verdi.” diyerek “Büyükelçiler muhtırasını” savundular. Malum pek severler muhtıraları..

Bu ortada listede Yeni Zelanda’yı görür görmez “la sen, hayırdır?” olan bir tek ben miyim? Yahu vaktinde siz bu İngilizlerin peşine takılıp “Australian and New Zealand Army Corps” (ANZAC) diye Çanakkale’de kullanılmadınız mı? Artık ortada İngilizler de yok…

Natürel bir de görmediğime şaşırdığım bir ülke var, İtalya. Oldukça bir PKK sever olduğunu bildiğimiz bu ülke niye katılmadı diyordum ki İtalyan Vilayet Sole gazetesinin bir müellifi gözümü açtı: “… bir de Roma ile Ankara içindeki özellikle savunma sanayii dalındaki giderek daha mükemmelleşen ekonomik iş birliği seviyesini de unutmamak lazım…”

Demek işler o denli “bir siyasi günahsızı mahpustan çıkaralım” kadar sıradan değil.

Mevzu medyada epeyce tartışıldı. Ancak ben hala kararsızım bu Osman Kavala sahiden on ülkenin büyükelçisine Viyana Mukavelesinin 41. Hususunu ihlal ettirecek kadar değerli bir insan mı? Yoksa “ o olmasa diğer bir şey bulup maraza çıkaracakları” bir araç mı?

Arkadaş, ne kadar sağlammış adamın arkası…

İşi yabancı basını taramak ve raporlar oluşturmak olan bir arkadaşım var. Bana dünyadan birtakım gazetelerin Osman Kavala ile ilgili başlıklarını yolladı. İşte size yabancı basında Osman Kavala’ya en epeyce yakıştırılan sıfatlar:

“Hayırsever Osman Kavala’nın tutuklanmasına yönelik tenkitler niçiniyle…(Almanya, Frankfurter Allgemeine Zeitung)

“Kültür organizatörü Osman Kavala’nın tutuklanması…” (Almanya, DPA)

“Aktivist Osman Kavala’nın hür bırakılmaması (Mısır, El Masri El Yewm)

“Türk hayırsever Osman Kavala’yı savunmakla suçlanan bu diplomatlar…” (Fransa L’Express)

“Dört yıldır tutuklu bulunan iş adamı Osman Kavala’nın…” (Yunanistan, Ta nea)

“Aktivist Osman Kavala’nın…” (Norveç, Stavanger Aftenblad)

“İngiliz hayırsever Soros’a…” (Almanya, Stern)

“İş adamı ve hayırsever Osman Kavala’yı…” (Dagens Nyheter, İsveç)

“Kültür destekçisi ve insan hakları aktivisti Osman Kavala’nın (Almanya, ARD)

“Kültür destekçisi Osman Kavala’nın…” (Almanya, Süddeutsche Zeitung)

Topluyorum “Türk hayırsever, kültür destekçisi, insan hakları aktivisti, kültür organizatörü, aktivist iş adamı Osmaaaan Kavalaaaa!”

Yahu oysaki ne mübarek adammış bu Kavala, salın gitsin… Biz de ne kadar kötüyüz ki bu biçimde sayın bir adamı dört yıldır mahpuslarda çürütüyoruz.

(Bu ortada listede Soros’un isminin da olduğunun farkındayım, hayırsever, hayırseveri nerede bulur, onu göstermek istedim)

Pekala, bir insan yabancı medyada bu kadar mı pirüpak olur?

Yoksa kara para aklayıcıları üzere batı medyasında da aklayıcılar mı var?

“Kavala kimdir?” sorusuna bir de ben girecek değilim. Lakin hayır, o, yerine oburunun ikame edilebileceği bir araç değildir. Batı için bu denli zahmete değecek kadar büyük işler yapmış ve daha da yapması beklenen bir insandır. Bu tablodan benim tek anladığım budur. Yoksa ben de ortada “Osman Kavala sözü bile alınmadan içeride 4 yıldır tutuluyor. Bu nasıl iş arkadaş??” sorgulaması yapan youtuber gazeteci Cüneyt Özdemir’le tıpkı hisleri paylaşmışımdır vakit zaman.

Bu ortada Sayın Meral Akşener’in bu mevzuya fazla eğilmediği dikkatinizi çekti mi?

Biliyorsunuz yakın bir vakitte Sayın Akşener “Projeye değil, ranta karşıyız” kampanyası da başlattı,

Ayrıyeten İP bugün Suriye, Irak ve Lübnan teskerelerine de “evet” dedi. Ortağı ve kendisini meclise sokan CHP’ye rağmen…

Bunlara bir de Sayın Akşener’in “İmamoğlu yahut Yavaş da cumhurbaşkanı adayı olursa hayır demeyiz” çıkışı ile Kılıçdaroğlu’nu bir nevi dışlaması eklenince benim aklıma Kemal Sunal’ın o meşhur sinema sahnesi geldi:

– Sen gel, sen gel, sen gel, ben başbakan olayım siz de cumhurbaşkanı adayı olun…

– Ula been?

– Sen gelme loo…

@kalemciler