FETÖ’de neler oluyor… Odatv günler evvel yazmıştı

kunteper

Member
FETÖ önderi Fethullah Gülen dün gece zehirlendi. Pensilvanya’daki çiftlikte bulunan örgütün mollalarından biri de intihar etti.

Örgüte konuşmama talimatı verildi. Odatv’nin görüştüğü istihbarat üniteleri ayrıntıları doğruladı.

Pensilvanya’daki çiftliğe giriş çıkışlar yasaklandı. Örgüt dışarıya bilgi sızmaması için güvenlik alarmını en üst düzeye çıkardı.

Odatv FETÖ’nün merkez üssünde yaşananları 10 gün evvel okuyucularına aktarmıştı.

Türk istihbarat raporundan aktarılan haberde “Gülen’in örgüt üstündeki gölgesi” kelamda “Türkiye imamı” Mustafa Özcan’ın ismi dikkati çekiyordu.

Kelam konusu raporda, başarısız darbe teşebbüsüyle bir arada örgüt ortasında yaşanan krize yer verilirken, Gülen’in demans hastalığının ilerlemesi, örgüt ortasında mantıklı kararlar alamaması ve otorite boşluğuna işaret edilerek, örgütün zirve yöneticileri içindeki güç savaşına değiniliyor.

Rapora nazaran, Gülen’in birinci öğrencileri olan ve örgütün “kadim abileri” olarak geçen, bir daha örgütte tesirli pozisyona sahip olan; İsmail Büyükçelebi, Mehmet Ali Şengül ve Abdullah Aymaz’ın tasfiyesine ve Mustafa Özcan’ın bu tasfiyedeki rolüne işaret ediliyor. bir daha kelam konusu raporda, Özcan’ın “kadim abileri” yanına çekmeye çalışması da anlatılıyor.

ÖLMESİNİ SAĞLIYOR

Raporda, şu sözlere yer verildi:

“Bu çabada “kadim abilerin” dayanağını aldığı takdirde bu savaşı kazanacağını düşünen Mustafa ÖZCAN, Mehmet Ali ŞENGÜL ile yaptığı bir görüşme esnasında “Şengül hocam, biliyorsunuz ki hocamız fazlaca hasta ve yaşlandı. Hizmet hareketimizi yönetim edemiyor, son 6 yıl içerisinde büyük ıstıraplar çektik ve mağduriyetler oluştu ancak kendisi bu mağduriyetleri giderebilmek ismine rastgele bir strateji belirleyemedi. Şayet siz de uygun görürseniz ben cemaatin yeni önderi olmaya talibim ve sizden benim yanımda yer almanızı istirham ediyorum.” dediği, buna cevaben ise ŞENGÜL’ün “sen bu harekete gönül vermiş, büyük fedakarlıklarda bulunmuş, elini taşın altına sokmaktan çekinmemiş ve bu cemaat için değerli nazaranvler üstlenmiş bir kardeşimizsin ama ne kadar sana vefa borcum olsa da ne sen ne de öbür biri için büyüğümüzün karşısında yer alamam.” dediği, bu yanıtından daha sonra Mehmet Ali ŞENGÜL’ün yanında yer almayacağını anlayan Mustafa ÖZCAN’ın farklı stratejilere yöneldiği bilinmektedir.”

İstediği takviyesi alamayan Özcan’ın bu konuşmadan daha sonra Şengül’ü tasfiye etmesi raporda şöyle aktarılıyor:

“Bu konuşmadan kısa bir süre daha sonra, rastgele bir sıhhat sorunu olduğu bilinmeyen Mehmet Ali ŞENGÜL’e 15.04.2021 tarihinde Covid-19 teşhisi konmuş ve konutunda istirahat etmesine karşın Mustafa ÖZCAN’ın hastaneye yatmasının sıhhati için daha elzem olacağı telkinleri sonucunda hastaneye yatan ŞENGÜL’ün tabiplerin tavsiyesiyle uyutulduğu bilinmektedir. Mayıs ayı başlarında tecrit edilmiş bir ortamda devam eden tedavisinin olumlu seyrettiği söylenen ŞENGÜL’e hekimler tarafınca uygulanmaya başlanan ‘yeni’ ilaçların kullanması sonucu oksijen ölçüsünün azaltılarak uyandırılma safhasına geçileceğini öğrenen Fetullah GÜLEN’in 55 yıllık dostu ile irtibat kurmak istediği, lakin Mustafa ÖZCAN’ın kamptaki Truva Atı olan, Fetullah GÜLEN’in özel kalemi durumundaki Cevdet TÜRKYOLU tarafınca bu irtibat kurma teşebbüsünün çeşitli mazeretlerle engellendiği bilinmektedir. Örgüt liderliğini ele geçirmek ismine “kadim abilerden” kurtulmadan örgütü ele geçiremeyeceğinin farkında olan Mustafa ÖZCAN’ın “savaşta yapılan her şey mubahtır” anlayışıyla Alman istihbaratı ile işbirliği yaparak Mehmet Ali ŞENGÜL’ün saf dışı bırakılması için tabibine epey yüklü ölçüde para verdiği, vefatın kuşku çekmeden gerçekleşmesi için bağışıklık sistemini çökerten ilaçlardan gün çok yavaşça dozlarda verildiği, sıhhat durumu günden güne güzele giden Mehmet Ali ŞENGÜL’ün bu günden daha sonra durumunun bir anda bilakis döndüğü ve 26.06.2021 tarihinde durumunun ciddileştiği, uygun vakti bekleyen Mustafa ÖZCAN’ın 11.07.2021 tarihinde, makinelere bağlı yaşayan Mehmet Ali ŞENGÜL’ün tabibine “artık fişini çekebilirsiniz, vakti geldi” diyerek ölmesini sağladığı bilinmektedir.”

BİR ÖTEKİ TASFİYE

Raporda, Fethullah Gülen’in “İsmail Efendi” diye hitap ettiği ve “…benim yokluğumda örgütün başına birisi geçecekse o kişi İsmail Efendi’dir” dediği kişi olan İsmail Büyükçelebi’nin de “itibar” ve “güven” kaybıyla tasfiye edilişine yer veriliyor.

Özcan, “İsmail Efendi”yi de saf dışı bırakırken, Türk İstihbarat raporunda yer alan “Truva Atı” kelamı ise dikkat çekiyor:

“İsmail BÜYÜKÇELEBİ’nin referansıyla ABD’de fizyoterapistlik yapan Dr. Haldun ÇETİNKANAT’ın “hipnoz yoluyla ağrıları gideriyorum” diyerek örgüt mensubu bayanlara taciz ve tecavüz ettiğinin ortaya çıkması üzerine İsmail BÜYÜKÇELEBİ’nin örgüt içerisindeki prestijini ve güvenilirliğini kaybettiği bilinmektedir. Mustafa ÖZCAN, Birinci olarak kamuoyunda gündem olmayan, üstü kapatılan bu hadisenin gündeme getirilmesini amaçlayarak İsmail BÜYÜKÇELEBİ’yi örgüt üyeleri ve tabanı nezdinde küçük düşürmek ve bu olaydan her insanın haberinin olmasını sağlamayı hedeflemiştir. Bu olayın gündeme taşınmasında Truva Atı Cevdet TÜRKYOLU’nu kullanarak İsmail BÜYÜKÇELEBİ’ye; “sosyal medya hesabından açıklama yapması ve bu tatsız hadiseden daha sonra bu şahsa olan referansını çektiğini” açıklaması gerektiğini telkin ettikleri, hatta toplumsal medyada paylaşılan metnin Cevdet TÜRKYOLU tarafınca hazırlanarak, açıklamanın toplumsal medya hesabından paylaşmasının sağlandığı ve bu paylaşımın örgütte sarsıntı tesiri yarattığı bilinmektedir. Bu paylaşımdan daha sonra örgütün kadim ağabeyine karşı örgüt tabanında duyulan sempati yerle yeksan olmuştur. Mustafa ÖZCAN, Cevdet TÜRKYOLU’nu kullanarak olağanda üstü kapatılmış olan, aşikâr isimler harici kimsenin bilmediği olayı her insanın duymasını sağlamış ve İsmail BÜYÜKÇELEBİ’ye prestij suikastı düzenleyerek tuzağa çekmiştir. Örgüt liderliğine soyunduğu bu vakitte kamptaki Truva Atını kullanarak “kadim abileri” tasfiye etmiş ve örgütü içeriden dizayn etmeye başlamıştır.”

“KORKAK YAPILI”

Son olarak, Abdullah Aymaz’ın da “korkak” bir yapısı olduğu için Özcan’a karşı bir atakta bulunmadığının altının çizildiği raporda, Aymaz’ın Şengül’ün kuşkulu mevti, Büyükçelebi’nin “ahlaki” olayla tasfiye edilişinden çekindiği ve bu yüzden de sırf olayları izlediği belirtiliyor.

Türk İstihbarat Raporu’nda; örgüt ortasında, Mustafa Özcan’ın Gülen’in vefatını beklemeden liderliği ele geçirileceği değerlendirmesinde de bulunuluyor.

Raporda şu sözlere yer veriliyor:

“Mustafa ÖZCAN, örgüt liderliğine giden yolda sırasıyla en kuvvetli rakiplerini tek tek tasfiye etmekte ve hedefine her geçen gün yaklaşmaktadır. Örgüt elebaşının yaşadığı kampı da içerideki Truva Atı yardımıyla denetim altına alan Mustafa ÖZCAN, Mehmet Ali ŞENGÜL’den boşalan koltuğa kendi güdümündeki Mustafa YEŞİL’in geçmesini sağlayarak Al-i Heyet’teki istikrarları de kendi lehine çevirmeye başlamıştır. Mustafa ÖZCAN’ın atılımlarına karşılık verebilen birisi çıkmamakla bir arada, Mustafa ÖZCAN’ın sıradaki amacının örgütün ABD Yapılanmasında aktif olan Barbaros KOCAKURT olacağı kıymetlendirilmektedir. Barbaros KOCAKURT’un da ekarte edilmesi halinde Mustafa ÖZCAN’ın örgüt elebaşının vefatını beklemeden liderliği ele geçireceği bedellendirilmektedir.”

İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ