Fatma Şahin’den tokat izahı… Birinci defa anlattı

kunteper

Member
A Haber ekranlarında yayınlanan Melih Altınok ile Sebep Sonuç programına konuk olan Gaziantep Büyükşehir Belediye Lideri Fatma Şahin, HaberTürk muharriri Muharrem Sarıkaya’nın Gaziantep’teki çekim esnasında İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Ahmet Demir’e attığı tokat esnasında niye hiç bir şey yapmadığını deklare etti.

Şahin olayı görmediğini söz ederken o anlarda reji ile içinde geçen diyalogun bilgilerinı paylaştı. Şahin’in açıklamasından öne çıkanlar şöyleki:

“Ben yayına geç kalmıştım. Gelir gelmez oturdum. Sizin monitörünüz bu dendi ve oturduk. 40 dakikam vardı ve tek gayem bu programı nasıl verimli geçirebilirimdi. Bana dediler ekrana bakacaksınız fakat geriden bir sesler geliyordu. Muharrem Sarıkaya “sistem çöktü” diyor. Ana monitörden bana dediler ki “Başkanım sistem çöktü buradan yöneteceğiz yayını.”

NE OLUYOR DERDİM

Ben bu olayı görseydim “Ne oluyor napıyorsunuz?” derdim. Bir televizyoncu beni epey düzgün anlayabilir. Ben bu olayı görsem katiyetle müdahale ederdim. Bu olay daha sonrası o kadar üzüldüm ki. Eşim bile olayı daha sonradan anlamış. Bir saniyelik bir hadiseden farklı şeyler çıkartılmak istendi. Ben tenkitlere hürmet duyuyorum. Fark etmiş olsaydım ayağa kalkıp “Sen ne yapıyorsun” diyebilirdim. daha sonradan gördüklerimi görseydim “Ne oluyor” derdim. Ben çabucak sonrasında yayında çıktığı vakit ayrıntılı olarak gördüm. Ben diğer monitöre bakıyordum, rejideki kız bana devam et dedi.”

NE OLMUŞTU?

Muharrem Sarıkaya tarafınca kendisine tokat atılan İHA çalışanı Ahmet Demir olay daha sonrası Türkiye Gazetesi’nden Yılmaz Bilgen’e konuşmuş ve Fatma Şahin hakkında, “Fatma Hanım bizi Belediye çalışanı sanarak ‘niçin işinizi gerçek yapmıyorsunuz. bu biçimde bir duruma düşürdünüz’ üzere tabirler kullandı. çabucak sonrasında Bölge Müdürümüz Orhan Akın olayı anlattı ve yanlışın tamamının Sarıkaya kaynaklı olduğunu izah etti. Fatma Hanım bu izahtan daha sonra özür diledi” tabirlerini kullanmıştı.

Sarıkaya attığı tokadın akabinde Ahmet Demir’e 50 bin liralık tazminat ödeyerek HaberTürk’teki köşesinde yazmaya devam etmişti.