Ez az oy aldığı yere gitti

kunteper

Member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Yozgat’ı gezdim. Oyumuzun en düşük olduğu yerlerden birisiydi, ceplerim kağıt doldu. Herkes iş bekliyor. Bir kişinin yapabileceği iş değil bunu birlikte yapacağız. birlikte. bir arada yapacağız” dedi.

CHP Önderi Kemal Kılıçdaroğlu, Yozgat’ta muhtarlar, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat liderleri ile bir ortaya geldi. Yozgat dönüşü gece geç saatlerde Kırıkkale’nin Balışeyh ilçesine uğrayan Kılıçdaroğlu burada partilileri ve vatandaşlarla bir ortaya geldi.

Balışeyh ilçesinde bir kahvehanede oturan Kılıçdaroğlu, vatandaşların meselelerini dinledi. Esnafın ve çiftçinin borç faizini Millet İttifakı iktidarında bir haftada çözeceklerini belirten Kılıçdaroğlu şu biçimde konuştu:

“Bir şeyi sakın unutmayın. Türkiye’nin çözülemeyecek hiç bir bir sorunu yoktur. Fakat sorunu birlikte çözebilirsek sonuç alırız. Onun ortasında sabırla bekleyeceğiz, güzellikle bekleyeceğiz, sandığı bekleyeceğiz. Gelecek oyumuzu kullanacağız ve bir dikta idaresine son vereceğiz.

Büyük ıstıraplarınız var biliyorum. Çiftçinin problemleri var biliyorum. Esnafın problemleri var biliyorum. Bunların tamamı çözülür tamamı…

Sizler rahat edeceksiniz. Bu ülkeyi bütün vatandaşları üretimle buluşturup, istihdam yaratacağız. Binlerce çocuğumuz, milyonlarca çocuğumuz işsiz. Sizde isteğim yalnızca şu gittiğiniz her yerde şunu söyleyin artık bu sistem burada noktalanmalı. Bu nizamı değiştirmemiz lazım.

Daha ahlaki bir tertip, daha insanca bir nizam, rahatça bir tertibi sağlamak zorundayız. Merhum Ecevit’in bize mirasıdır. Ne ezen, ne ezilen, insanca hakça bir sistem. İnsanca ve hakça bir sistemi birlikte sağlayacağız.

Tek başıma benim gücüm yetmez, onu söyleyeyim. Gücümü sizden alacağım. Sizin sözcünüz olacağım, sizin sıkıntılarınızı lisana getireceğim, lakin sizin tahlillerinizi de lisana getireceğim. İçimizde epey sayıda insanlarımızın evladı var. Ve bu çocuklar işsiz. Bunların tamamı işsiz.

Gittim… Evet Yozgat’ı gezdim. Oyumuzun en düşük olduğu yerlerden birisiydi, ceplerim kağıt doldu. Herkes iş bekliyor. Bir kişinin yapabileceği iş değil bu, birlikte yapacağız. birlikte. birlikte yapacağız. Yaşlısı, genci, bayanı, erkeği daima birlikte gideceğiz sandıkta bu tertibi değiştireceğiz. bu biçimdece Dünya Siyaset Tarihine hoş bir armağan bırakacağız. Bunu yapacağız.

Bakın şunu da söyleyeyim. Bunlar artık ekonomiyi de devleti de yönetemiyorlar. O denli bir kapasiteleri artık yok. Ne yaptıklarını bilmiyorlar. Gidiyor bakıyor. Sanki Biden bana gülecek mi? Biden benimle tokalaşacak mı? Biden bana selam verecek mi? Biden benimle görüşecek mi? Bu ülkeyi Biden mi yönetiyor sen mi yönetiyorsun? Bunları değiştireceğiz. Unutmayın bu ülkenin huzur için, bu ülkenin kalkınması için, bu ülkenin zenginleşmesi için her şey var. Olmayan iktidar. Bize yakışan da o iktidar koltuğuna oturmaktır. Daima birlikte oturacağız ve Türkiye’yi büyüteceğiz.”

Kılıçdaroğlu, sonrasındasında makam aracına binerek Ankara’ya hareket etti.