“Eyy TÜSİAD…” – Erdoğan “Pazartesi” savına ne dedi

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2021 İlim Yayma Mükafatları Töreni’nde konuştu.

İktidarın siyasetini eleştiren “iktisat bilimi kurallarına dönülmeli” diyen TÜSİAD’ı eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Ey TÜSİAD ve yavruları, size sesleniyorum. Tek nazaranviniz var, yatırım, üretim, istihdam, büyüme. Siz bunda ne yapıyorsunuz evvel onu ortaya koyun. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik versiyonlarını aramayın, bizimle gayret edemezsiniz” sözlerini kullandı.

“Pazartesi günü finans dünyasında düşünceler yaşanacak” tezi olduğunu lisana getiren Erdoğan, “Cuma gününden beri bir dedikodudur almış başını gidiyor. Pazartesi’den itibaren finans dünyasında önemli kasvetler yaşanacakmış. Bunu lakin ihanet ortasında olanlar söyler” diyerek “dim dik ayaktayız” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu sözleri kullandı:

Tarih, kendini dünyanın ve insanlığın hakimi sanan kaç kudret budalasının hüsranına şahitlik etmiştir. Bugün o kifayetsiz muhterislerin isimlerini kimse hatırlamıyor. Günümüzün zalimlerinin sonu da farklı olmayacaktır. Global idare ve iktisat tertibinde bir müddetdir aslına bakarsanız yaşanmakta olan sancılar salgınla bir arada hızlanmıştır.

Eğitimi hayatın merkezine yerleştirmemiz kural. İlme sırtımızı döndüğümüz devirlerde medeniyetimiz irtifa kaybetti.

Darbecilere karşı verdiğimiz çaba, özgürlüğümüze, haysiyetimize sahip çıkma uğraşıdır.

Artık Türkiye global krizlere karşı bu derece sağlamsa, gerisinde kuvvetli bir altyapı var.

Kurda yaşanan dalgalanmaları bu çerçevede kıymetlendirmemiz gerekiyor. Neymiş efendim, faizleri düşürüyormuşuz. Benden diğer bir şey beklemeyin. Bir Müslüman olarak naslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim. Karar bu. Faiz zengini daha varlıklı, yoksulu daha yoksul yapar. Kararı o denli bayağı bir karar değil.

Amerika’ya bakın, durum felaket.

Attığımız adımlarla faizi de, enflasyonu da.. Hatırlayın 6 sıfırı attığımda Taksim meydanında anırırım diyen köşe müellifleri tıpkı şeyleri artık de söylüyor. Anırdılar mı? Ancak bunlar hala köşe muharriri.

Türkiye büyüyor. Kimse bu büyümeyi konuşmuyor. Zahmetler var, lakin unutmayın ki Allah’ın yardımı ve milletimizin ferasetiyle bu gayretten de alnımızın akıyla çıkacağımızdan ben kuşku duymuyorum.

Çekilme yok. Ey TÜSİAD ve yavruları, size sesleniyorum. Tek bakılırsaviniz var, yatırım, üretim, istihdam, büyüme. Siz bunda ne yapıyorsunuz evvel onu ortaya koyun. Kalkıp da hükümete saldırmanın değişik versiyonlarını aramayın, bizimle uğraş edemezsiniz. Sizin cinsinizi de, cibiliyetinizi de çok düzgün biliyoruz. Sizin derdiniz diğer. Biz vatan sevgisi ile millet sevgisiyle yürüyoruz, siz ise sanki bu hükümeti nasıl çökertir de isteyeceğimiz, sömüreceğimiz bir hükümeti bir idaresi iş başına getirtiriz bunun için çaba ediyorsunuz. Bu millet size bu fırsatı vermeyecek.

Son 19 yıldır attığımız her adımda önümüze çıkartılan mahzurların gerisindeki saik her neyse, bugünlerde yaşananların niçini de birebirdir.

İktisatta bir kural vardır, dere yatağında akar. Bizim de şu anda takip ettiğimiz yol budur.

Cuma gününden beri bir dedikodudur almış başını gidiyor. Pazartesi’den itibaren finans dünyasında önemli sorunlar yaşanacakmış. Bunu lakin ihanet ortasında olanlar söyler. Biz nasıl ayakta dimdik duracağız demiyor, pazartesiden itibaren bu cins meşakkatlerin olacağından bahsediyor. Bunlar beraberinde keramet ehli galiba. Merak etmeyin, bu biçimde bir durum kelam konusu değil. Biz dimdik ayaktayız.