Esnaf isyan etti: Ailenin durumu yok, parasız kalmış, bebek otomobilini sattılar

kunteper

Member
Özcan Purçu, Kemalpaşa’da esnafın meselelerini dinledi. Özcan Purçu, ikinci el eşya satan bir esnafla dertleşirken daha evvel uğradığı bir spotçunun kendisine Vekilim bu biçimde bir şey görmedik. Herkes bize telefon ediyor. Çekyatım satılık, klimam satılık, dolabım satılık ve makinem satılık diyor” söylemiş olduğini aktardı. Purçu, ikinci el eşya satana esnafa “Size de hayli telefon geliyor mu” diye sordu.

“AİLENİN DURUMU YOK”

Kendilerine de epeyce telefon geldiğini belirten esnaf, “
Şu otomobil örneğin, bebek arabası. Ailenin durumu yok, parasız kalmış, bebek otomobilini sattılar. Biz de ekmek parası için almak durumundayız” dedi.

Özcan Purçu ise “Karnını doyurmak için çocuğunun otomobilini satıyor. Bu duruma kadar düştük. Yazıklar olsun” karşılığını verdi.

“BİZ DE GEÇİNEMİYORUZ”

Esnaf, yaşadıkları problemleri Purçu’ya anlatırken “Şu anda 52 yaşındayım. Sigortam ve primlerim tam bulunmasına karşın emekli olamıyorum. Yaşı bekliyorum. Bu dükkan kira, konutum de kira. Fabrikada iş de bulamıyorum yaşımdan dolayı. Biz de geçinemiyoruz” dedi.