Ersin Tatar’dan Halil Falyalı’yla ilgili savda bulunan gazeteciye telefon: Türkiye’ye beni rezil ettin

kunteper

Member
KKTC Cumhurbaşkanı Erin Tatar, silahlı taarruzda öldürülen Halil Falyalı’nın akabinde yaptığı, “Üzüntümü paylaşmak istiyorum, kıymetli bir kardeşimizdi, bu ülkeye yatırımlar yapmıştı” mesajıyle ilgili açıklama yaptı. Yenidüzen Gazetesi Genel Yayın Direktörü Cenk Mutluyakalı’ynın aktardığına göre “Türkiye’ye beni rezil ettin” diyerek reaksiyon gösteren Tatar “Halil Falyalı’nın tek lirasını görmedim, finansörüm falan değil” tabirini kullandı.

Cenk Mutlukayalı, Halk TV’de katıldığı programda Ersin Tatar’ın bildirisi sorulduğunda “Biz seferlerdir, yıllardır Halil Falyalı’yla görüyoruz cumhurbaşkanını. Bunlar esasen epeyce yakın bağlantılar içerisinde olan, tıpkı sofrada fotoğraflar veren insanlardı. Bundan da çekinmeyen insanlardı aslına bakarsan cinayetin akabinde ‘oldukca pahalıydı, kaybettik’ dedi devletin doruğundaki kişi” demişti.

Cenk Mutluyakalı, bugün kaleme aldığı köşe yazısında Ersin Tatar’ın kendisini aradığını anlattı.

Yazısında “Yurt haricinde yaşayanların, Kıbrıs’a mahsus çözemedikleri yapı, beşerler içinde irtibatın hiyerarşiden uzak, arasız ve açık olmasıdır. Devletin en doruğundaki Cumhurbaşkanı, sizi direkt telefonla arar, öfkesini yansıtır, kederini söyler, bağırır çağırır ve telefonu kapatır. O an “Ersin abi”dir!” diyen Mutluyakalı şöyleki devam etti:

Sabah sabah Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın telefonuyla uyandım dün… Halk Tv’deki sözlerim üzerine sitem etti, zira hayatının odağına Türkiye’yi aldı. Ada ortasından epeyce Türkiye’de yankılanan tenkitlere reaksiyon gösteriyor.

“Türkiye’ye beni rezil ettin” diye başladı söze… “Falyalı’nın tek lirasını görmedim ben, finansörüm falan değil, bu biçimde yıpratmayalım birbirimizi” diyerek argümanların tümünü reddetti.

“Halil Falyalı’nın son Cumhurbaşkanlığı seçimleri dahil bilhassa ulusal siyasetin finansörlerinden biri olduğu” istikametindeki değerlendirmemi kabul etmedi, “Bu istikamette hiç bir kanıt yoktur” dedi.