Erdoğdu’dan Azerbaycan reaksiyonlarına karşılık: söylemiş olduklerim Sayıştay tespitleri yahut güç uzmanlarının söylemiş oldukleri

kunteper

Member
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, doğal gaz alımında yolsuzluk yapıldığı, Türkiye’nin ziyana uğratıldığı açıklamasına gelen reaksiyonlara yanıt verdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Aykut Erdoğdu, Haber Küresel kanalına da reaksiyon gösterdi.

Erdoğdu, “Yolsuzlukları anlatmaya başladığım vakit üzerime fazlaca geleceklerini söylemiştim… Azerbaycan’dan gaz alım muahedeleri ile ilgili yazdıklarımdan daha sonra Haber Global’de beni parçalamaya çalışıyorlar… Haber Küresel sermayesi deklare ettiğım olaylarla ilgili olanlara ilişkin…” dedi.

‘NE AZERİ OLİGARKLAR NE DE SARAY ŞÜKERASINA BOYUN EĞERİM’

“Öncelikle şunu söyleyeyim Azerbaycan Halkı bizim kardeşimizdir… Lakin ne Azeri oligarklara ne de onların Türkiye’deki ortağı Saray şürekasına boyun eğmem…” diyen Erdoğdu, “Orada hakkımda konuşan ‘Büyükelçi’ unvanlı şahıs SOCAR Şirketinin İdare Heyeti Üyesi… Benim söylemiş olduklerim Sayıştay tespitleri yahut güç uzmanlarının söylemiş oldukleri… Mehmet Metiner üzere bir düşkünün güç yolsuzluk tezlerini Ermenistan-Azerbaycan sorununa bağlaması mide bulandırıcı” sözlerini kullandı.

Erdoğdu, güç uzmanlarına da fiyatları kıymetlendirme daveti yaptı: “Son olarak namuslu güç uzmanlarına soruyorum… TANAP projesinde gaz fiyatları ve taşıma fiyatları olağan mi? Türkiye’nin stratejik çıkarları gereğince savunuldu mu? Bugün yaşadığımız gaz kesintisi ve fahiş doğalgaz faturalarıyla bu yapılan kirli işlerin ilgisi var mı?”

Son olarak Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Leyla Abdullayeva, Erdoğdu’nun açıklamasına reaksiyon göstermiş ve özür beklediklerini belirtmişti. (HABER MERKEZİ)