Erdoğan’ın yeni cami projesini Odatv açıklıyor… Yasak bulunmasına karşın yıktılar

kunteper

Member
Adalar’da 15 Haziran’da yıkım yasakları başlar. Tadilat süreci bile yapamazsınız. İnşaatlar durur, meskenlerdeki tamiratlar yasakların bitimine kadar ertelenir. Lakin kim dinler yasakları! Kaymakamlık ve orasının bağlı olduğu Valilik’ten ve orasının da bağlı olduğu Saray’dan buyruk gelince Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daima hasretini duyduğu Büyükada’ya cami projesi için harekete geçildi. Büyükadaya yıkım makinesi yollandı. 24 Haziran’da yangından mal kaçırırcasına yıkım başladı adanın kabinde.

ERDOĞAN’IN BİR CAMİ PROJESİ DAHA

Adalar özeldir. Buralarda yaşayan beşerler da. Türkü de Musevisi de Ermenisi de Rum’u da. Bu toprakların bir arada hamurunu yoğurmuştur adalılar. Büyükada’da kâfi cami yok argümanı senelerca savunuldu Erdoğan ve grubu tarafınca. Son senelerda adaların Araplar tarafınca tanınan yer haline gelmesiyle birlikte Erdoğan’ın Büyükada’ya cami projesine de sürat verildi. Ada’ya girerken dışarıdan görülecek büyük bir cami… Pekala, Büyükada’nın büyük bir mescide gereksinimi var mı? Adalılara sorarsanız yok. 4 büyük cami var Büyükada’da.

Lakin asıl tartışma konusu adaların dokusu gereği inşaat yasaklarının başlamasıyla bir arada bir toprakta başlayan yıkım çalışmaları. Yıkım çalışmalarının yasaklara karşın başlamasını Cumhurbaşkanlığı’ndan gelen talimata bağlıyor ada yetkilileri. Ve yıkımın başlatıldığı arazi tam kıyı kenarında. Restoranların bulunduğu yerde.

Ada’daki söylentiye bakılırsa yıkım ve cami için ödenek Saray’dan çıkarılmış. Ve bu pazar günü sokağa çıkma yasağı ile bir arada büsbütün yıkılacak o topraktaki binalar. Cuma günü 18:40’da yıkım çalışması durduruldu. Yıkım operatörüne soruyorum “yasak var nasıl yıkıyorsunuz” diye. O da buyruk kulu “sadece operatörüm bilgi sahibi ve işin sorumlusu değilim” diyor. Bakıyorum başını salıyor ve diğer bireylere yönlendiriyor. Bir taraftan da korktuğunu hissettiriyor. Başkalarına soruyorum. İçlerinden birisi Bayram Toprak isimli yıkım gorevlisinden yıkım müsaadesiyle ilgili dokümanları istiyorum. Bana “ne sıfatla istiyorsunuz” diyor.

CHP’Lİ BELEDİYE NE YAPIYOR

Büyükada ve adalarda bu vakitte yıkım yasakları vardır 15 Haziran’da başlar. Lakin kanun nizam dinleyen yok. Büyükada toz duman. Büyükada ve adaların diğer problemleri var. Daha büyük sıkıntıları var. Onlar dururken hiç gereksinim duyulmayan caminin yapılmasının manası ne olabilir diye soruyorum kendi kendime.

Pekala, CHPli belediye ne yapıyor. Ses yok “boynumuz kıldan ince buyruk büyük yerden mantığı” hakim tıpkı vakitte yıkım yasakları varken.

Başta da demiştim adalar özel yerlerdir. Burada yaşayan beşerler özeldir. Köyünden kalkıp gelen burada çalışan ve adalı olan beşerler özeldir. Burada okunan ezan özeldir. Zira bilir ki adalılar ezan sesinin yankısı çan sesidir Adalar’da. Burada yaşayan öbür dinden olan insanlarımız özeldir. Onlar bilir ki Adalar’da yer edinmiş herkes kardeştir.

Serdar Cebe