Erdoğan’ın istediği para geldi

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta Avrupa Birliğine mülteciler için ödenmesi kelamı verilen maddi yardımın Türkiye’ye gönderildiği belirtildi.

Avrupa Birliği, 1,5 milyon sığınmacının acil gereksinimlerinin karşılanması için 325 milyon euroluk yardım deklare etti. Nakit yardımı, direkt sığınmacıların banka kartlarına yatırılacak.

Avrupa Birliği, Türkiye’deki sığınmacılara yardım için 325 milyon euroluk bir yardım paketi daha deklare etti. AB başkanlar doruğunda Haziran ayında vaat edilen 3 milyar euroluk paketin bir modülü olan yardımlarla sığınmacıların acil muhtaçlıklarının karşılanması hedefleniyor.

AB Komitesi’nin Kriz İdaresinden sorumlu üyesi Janez Lenarcic, temaslar için bulunduğu Ankara’da yaptığı açıklamada, 325 milyon euroluk meblağın, 1,5 milyonu aşkın sığınmacının besin, kira, ulaşım, ilaç ve fatura ödemeleri üzere en acil muhtaçlıklarının karşılanmasına yardımcı olacağını söylemiş oldu.

Lenarcic, bu dayanağın, korona pandemisinden de ağır etkilenen binlerce aile için can simidi olacağını belirterek “Bu nakit yardımı, en acil neye gereksinimleri olduğunu kendilerinin belirlemesini sağlarken Türk iktisadına de katkıda bulunacak” diye konuştu. Sığınmacıları beş yıldır desteklediklerini hatırlatan Lenarcic, “Onları yüzüstü bırakmayacağız” dedi.