Erdoğan’ın eski hekiminin yıllar evvel verdiği rüşvet evrakları nereden çıktı

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski hekimi ve eski AKP Milletvekili Turhan Çömez, Sedat Peker’in SPK’deki yolsuzluk tezlerini TELE1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu Gündem Özel programında kıymetlendirdi.

Sedat Peker’in anlattıklarının kendisine daha evvel yaşadığı bir olayı hatırlattığını tabir eden Turhan Çömez şunları söylemiş oldu:

“Ankara’da bir iş adamı bana geldi ve ‘Bir yatırım yapacağım lakin Maliye Bakanlığı benden rüşvet istiyor’ dedi. Bana anlattıklarını yazılı bir biçimde verdi. Bunu aldım vaktin Başbakan yardımcısı Abdullah Gül’e verdim. ‘Bunun gereğini yap’ dedim. 2 gün daha sonra bu rüşvetin muhatabı olan Bakan aradı ‘Acil konuşmamız lazım beni niye şikayet ettin’ dedi. ‘niçin şikayet etmeyeceğim gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşmışsın’ dedim. ‘Verdiğin mektubu Abdullah Gül bana ulaştırdı’ dedi. Şaşırdım. Rüşvet ihbarını Başbakan Yardımcısı tezlerin muhatabına ulaştırmış. Bu sefer çağırdım iş adamını ‘Bana Başbakan’a hitaben yaşadıklarını anlatan bir mektup yaz’ dedim. Yazdı. Aldım Başbakan’a götürdüm. Başbakanlık bir duvar hiçbir ilgi yok. O devirlerde de Başbakan’ın mitinglerde verdiği bir beyanat var. ‘Yolsuzluğun damarına girdik’ diyor. İktidara da bu biçimde geldi ya AKP. Ama bu kadar net bir rüşvet savını kendim ulaştırdım. Lakin karşılaştığım görüntü duvar.”

“ERGENEKON’DA KARŞIMA ÇIKTI”

Yolsuzlukla ilgili hiç bir sürecin yapılmadığını söyleyen Çömez, “Bu evraklar Ergenekon evrakında karşıma çıktı. Bu evraklar, devleti ve hükümeti yıkmaya yönelik doküman olarak karşıma çıktı” dedi.

Odatv.com