Erdoğan’dan ‘söz verilmiyor’ diyen Üsküdarlıya: Oturma hareketi yapın

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazının akabinde Üsküdar’daki Şehriban Hatun Mescidi açılışına katıldı.

‘BU MESCİTLER BİRER MEKTEP OLACAK’

Erdoğan burada yaptığı konuşmada, “Camimizin mahallemize, tüm Müslümanlara güzel olsun diliyorum. Hoş bir mimariyle bu camiyi Tahsin Beyefendi inşa etti. Bunu Kuran kursuyla birlikte yavrularımızın, komşularımızın buyruğuna amade etti. Bizler de bütün Müslümanların verdiği dayanaklarla ülkemizin dört bir yanında mescitlerimizi, mescitlerimizi inşa etmeye devam ediyoruz. Bu yavrularımız için bu mescitler, bu mescitler birer mektep, medrese olacak. Onların da geleceğe yönelik alnı secdede olacak” dedi.

Kentsel dönüşüme de takviye verilmesini isteyen Erdoğan, “Buradaki tüm konutların, yolların, su meşakkatlerinden kurtulmak için kentsel dönüşüm noktasından belediyemize, Etraf ve Şehircilik Bakanlığı’mıza yardımcı olun, buradaki kentsel dönüşümü yapıp buralarda yaşama imkanınıza kavuşun biz de bitirelim diyoruz. Hangi kelam verildiyse burada da ben veriyorum” dedi.

‘SÖZ VERİLMEZSE GİDİN OTURMA HAREKETİ YAPIN’

Bu sırada bir kişinin, “Kirazlıtepe’de verilen kelamlar burada verilmiyor” diye seslenmesi üzerine Üsküdar Belediye Lideri Hilmi Türkmen’i çağıran Erdoğan, “Eğer adımı atmazsa Üsküdar Belediyesi önüne gidin, orada oturma hareketi yapın. Ben de yanınızda yer alacağım” sözlerini kullandı.

SORU-CEVAP

NATO Doruğu:
Bildiğiniz üzere bu bir NATO Tepesi. Bu NATO Tepesi’nde öncelikli olarak NATO ülkeleri olarak neler yaptık, neler yapıyoruz, neler yapacağız bunlar gündeme gelecek. Türkiye birinci 5’te yer alan kuvvetli bir ülke. Türkiye-ABD içindeki bağlantıları Sayın Biden ile ele alma imkanımız olacak. İngiltere Başbakanı Sayın Johnson ile, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile Almanya Şansölyesi, Litvanya, Letonya başkanlarıyla görüşmelerimiz olacak. bu biçimde bir zincir ikili bir biçimde ortada devam ettireceğiz. NATO ülkeleri olarak sunumlarımız olacak. Orada basın açıklamamızı NATO Tepesi daha sonrası yapacak ve çabucak sonrasında da en son görüşmemiz Biden ile olacak.

Görüşmemizin akabinde da Azerbaycan’a geçeceğiz. Azerbaycan’da evvel Fuzuli’ye ineceğiz oradan da İlham Aliyev kardeşim ile Şuşa’da buluşarak iki ülke olarak bir mukaveleyi imzalayacağız. Bu Türkiye-Azerbaycan içinde kapsamlı bir kontrat olacak.

Macron ile görüşme talebi: Macron ile görüşmemizi söyledim. Onunla da görüşeceğiz. Türkiye-Fransa ilgilerini görüşme imkanımız olacak.

Azerbaycan’daki mayınlı arazi bölgesi: Ermenistan konusu gündeme gelecek. Biz de gündeme getireceğiz. Bu mayın konusunda hususla ilgisi olanlara ‘desteği verin, bu işi çözelim’ diyeceğiz.

Münbiç’te PKK varlığı: Münbiç PKK’nin işgali altında değil. Aksiyonlar yapıyor. O denli bir şey olsa bunların karşısına dikilecek olan biz oluruz. Afrin’de, Münbiç’te gözümüz, kulağımız orada.

Kısıtlamalarda değişiklik olacak mı: 32 milyonu yakaladık. Aşılarımız geliyor. Turizm noktasında bakanlarımız temaslarını, görüşmelerini yapıyorlar. Hızla bir turizm atağı, turist atağı başlayacak. (HABER MERKEZİ)