Erdoğan’dan babasıyla ilgili kelamlar

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Babalar Günü’ niçiniyle AKP Gençlik Kolları tarafınca düzenlenen ‘Gençlerle En Baba Buluşma’ isimli çevrim içi programda, 81 vilayetten yaklaşık 700 gençle bir ortaya geldi. Erdoğan, babasıyla ilgili bir soruya, “Benim annem de babam da annem oldu” diye karşılık vermesi dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir ortaya gelen gençler, Erdoğan’ın ‘Babalar Günü’nü kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir öğrencinin, “Rahmetli babanız Ahmet Erdoğan’ı kaybettikten daha sonra size yol gösteren, babalık yapan ikinci bir isim oldu mu?” sorusu üzerine, şunları kaydetti:

“Sana epey sürpriz bir karşılık vereceğim. Benim annem de babam da Allah rahmet etsin annem oldu. Onun için de annem merhum olduğu vakit hakikaten adeta dünyam yıkılmıştı. Annemin varlığı benim için hem babalıktı hem annelikti. Ve kendisine olan sevgim fazlaca hayli farklıydı.

İmkanlarımız kendi kendimize yetiyordu lakin annemin şefkati, yaşım nereye gelirse gelsin o bir diğerdi. Onun için her vakit diyorum ya ‘Annenizin ayaklarının altını kesinlikle öpün’ diye. aslına bakarsan o da peygamber efendimizin, ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ hadisi şerifinden kaynaklanıyor. Ben de annemin ayağının altını öpmeye kalktığım vakit anneciğim bana ayaklarının altını öptürmek istemezdi. Ben de kendisine derdim ki, “Ya anne bana cennetin kokusunu hayli mu görüyorsun’ İşte o benim hem annemdi, hem babamdı. Allah rahmet etsin. Annelerinizin değerini bilin. Aile, bir insanın hayatta sahip olabileceği en büyük zenginlik, en büyük memnunluk kaynağı, en büyük güçtür. Biz babamızı erken yaşta kaybetmenin meşakkatini fazlaca hayli yaşadık. Rabbim sizlere anneli babalı bir biçimde yaşamayı nasip etsin.”