Erdoğan: Zelzelede vahim bir yıkımla karşılaşmadık

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Meclis Küme Toplantısı’nda konuşuyor.

Erdoğan’ın gündeme ait konuşmasından satır başları şöyleki:

“Bu sabah erken saatlerde yaşadığımız Düzce sarsıntısını hisseden vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Yaralanan vatandaşlarımıza Allah’tan acil şifalar diliyorum. Sarsıntı Gölyaka’da epeyce sayıda binada hasara yol açmakla bir arada, vahim yıkımla karşılaşmadık. Türkiye’yi zelzeleye hazırlamak için 20 yıldır TOKİ projelerinden kentsel dönüşüm projelerine kadar bina altyapılarımızı yeniliyoruz. 2022’yi sarsıntı tatbikat yılı ilan ederek 94 binin üzerinde faaliyet yürüttük. Gölyaka zelzelesi tıpkı zamandaprem gerçeğinin ne kadar yakınımızda olduğunu tıpkı vakitte yürütülen çalışmaların hızlandırılması gerektiğini göstermiştir.

Dün hizmete açtığımız Artvin Yusufeli Barajı ve HES’in yeni Yusufeli yerleşim yerinin ve Yusufeli yollarının bir kere daha iyi olmasını diliyorum. Gövde yüksekliği bakımından Türkiye’nin en büyük dünyanın 5. büyük barajı olan Yusufeli üreteceği güç ve depolayacağı su ile ülkemizin gelişmesine epey değerli katkılar sunacaktır. Yusufelili kardeşlerimize ülkemize bu hizmeti kazandırmak için meskenlerini, işyerlerini, geçmişlerini geride bırakıp yeni yerleşim yerlerine taşınarak yaptıkları fedakarlık için şahsım milletim ismine teşekkür ediyorum. İlçe merkezindeki konutları ile, işyerleri ile, kamu hizmet binaları ile, köyevleri ile yesyeni pırıl pırıl çağdaş bir Yusufeli inşa ederek kardeşlerimize şükranlarımızı söz etmeye çalıştık.

BAY KEMAL, NEYİ NERDEN NASIL YAPTIĞIMIZI ÖĞREN, daha sonra KAYNAK NEREDEN DEME: Togg’u Türkiye vizyonumuzun teknoloji alanındaki sembolü olarak alkışlarla karşılamıştık. Yusufeli Barajı’na da Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun alt yapı sembolü olarak hoşgeldin diyoruz. Bu abide yapıtın ülkemize kazandırılmasında emeği geçen herkese yine teşekkür ediyor ve kendilerini tebrik ediyorum. Yılda 5 milyar inşallah buradan geri dönüşüm var. Bu 7 yılda bu gelirle kendini finanse edecek. 35 milyara bu barajımızı ulusal bütçeden gerçekleştirdik. Bay Kemal görüyorsun işte, neyi nerden nasıl yaptığımızı öğren, daha sonra kaynak nereden deme. Yeri gelir ulusal bütçeden, yeri gelir memleketler arası piyasadan lakin biz yaparız aramızdaki fark bu.

İSTİKLAL SALDIRISI KISA MÜDDETTE AYDINLATILDI: Bugün terör taarruzları konusundaki gelişmeleri ve yeni adımları paylaşmak istiyorum. İstiklal Caddesi’nde meydana gelen bombalı taarruz failleri ve irtibatlarıyla kısa müddette aydınlatılmıştır. Bombayı koyan terörist ve yardımcı olanlar adalete teslim edilmiştir. En doruktan en aşağıya kadar bu aksiyona karışan kim var ise kesinlikle bulunacak, hesabı sorulacak. Türkiye artık ülkemize ve milletimize yönelik ataklara karışan teröristler ile yardım eden herkesi tespit etme, yakalama, cezalandırma gücüne sahiptir. Saldırıyı timsah gözyaşlarıyla kınayanlar, operasyona verdikleri reaksiyonla ortaya çıkmıştır.

KENDİ BAŞIMIZIN DEVASINA BAKMA HAKKIMIZ DOĞMUŞTUR: Suriye’de denetimleri altında tuttukları bölgelerden ülkemize yönelik rastgele bir tehdit gelmeyeceği teminatı veren güçlerin bu kelamlarını tutamadıkları ve tutamayacakları son olayla bir sefer daha anlaşılmıştır. Biz yaptığımız her muahede üzere Suriye hudutlarımızla ilgili ahidlerimize de sonuna kadar sadık kaldık. Madem karşımızdakiler kendi kelamlarını tutamıyor yapılan muahedenin gereklerini yerine getiremiyor, bu biçimde bizim kendi başımızın dermanına bakma hakkımız doğmuştur” (HABER MERKEZİ)