Erdoğan ve Bahçeli Ahlat’ta: Felaketlerde attığımız adımları gördünüz

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP başkanı Devlet Bahçeli, Malazgirt Zaferi’nin 950. yıldönümü niçiniyle Ahlat’ta çeşitli etkinliklere katıldı. Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, MHP başkanı Devlet Bahçeli Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Etraf ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Ulusal Savunma Bakanı Hulusi Akar da eşlik etti.

Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret eden Erdoğan ve birlikteindekiler Çarho mevkisinde el sanatları çarşısı, okçuluk karşılaşmaları kökbörü, cirit, atlı okçuluk ve okçuluk akrobasi şovlarını izledi. Erdoğan Ahlat’taki ekinlik alanında yaptığı konuşmada ise şu bildirileri verdi:

OBA ÇADIRLARI, OKÇULUK SPORLARI: 5. yılına ulaşan bu programların salgın devri dışında her yıl daha geniş iştirakle zenginleştiğini görmekten memnuniyet görüyorum. İşte bu gördüğünüz yer bunun en hoş sözüdür. Ahlat Gençlik Kampı’nın açılışını yapmıştık, bugün de Ahlat Millet Bahçesi’nin açılışını yapıyoruz. Bu yapıtların kentimize ve milletimize güzel olmasını diliyorum. Millet kıraathanesi, oba çadırları, at ve okçuluk sporları üniteleri ve öbür hizmet üniteleriyle millet bahçemiz Ahlat’ın şanına layık bir eser oldu. Maziden atiye kurduğumuz köprünün sembollerinden biri olduğunu düşündüğüm bu yapıtta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

GENÇLERİMİZ OYUNA GELMEDİ: nazarann göz, işiten kulak, en kıymetlisi ülke ve millet sevdasıyla dolu bir yürek lazımdır. Milletimizle tıpkı istikamete baktığımız, tıpkı gayretleri verdiğimiz için ülkemizi daima ileri taşıdık. Global siyasi ve ekonomik sistemin bir daha yapılanma sürecinde ülkemizin bu gücünün değerini hayli daha uygun görüyoruz. Gençlerimizle bir arada kendimiz ve tüm dostlarımız için inşa ettiğimiz refahın, adaletin, vicdanın sembolü olan geleceğe inşallah az kaldı. kimi birtakım sağcı solcu diyerek birtakım kimi Alevi-Sünni diyerek birtakım bazı Türk-Kürt diyerek birbirine düşürmek istedikleri gençlerimiz bu kez oyuna gelmemiştir, gelmeyecektir.

DOĞU KARADENİZ’DE YAPILANLARI GÖRDÜNÜZ: İlhamını kendi medeniyetimizden alan düzgün, hoş, yanlışsız, hakka ve adalete uygun ne var ise hepsini milletimizin buyruğuna sunmak için daha fazlaca çalışacağız. Biz 84 milyon vatandaşımızın her birine layık olduğu hizmetleri sunmak için tüm imkanları harekete geçiriyoruz. Doğu Karadeniz’de yapılanları gördünüz. Öbür tarafta Bartın, Kastamonu, Sinop’ta yapılanları gördünüz. Bütün felaketlerde attığımız adımları gördünüz. Çaba bayrağını daima daha üste taşıyarak yolumuza devam edeceğiz. Malazgirt Zaferi’nin 950. yıldönümünü bir defa daha tebrik ediyoruz. Bu vesileyle 2 yıl evvel elim bir trafik kazasında kaybettiğimiz Prof. Dr. Haluk Dursun hocamızı rahmetle yad ediyorum. Hepinizi sevgiyle, hürmetle selamlıyorum, Kalın sağlıcakla…