Erdoğan: Ulusa Sesleniş’te KDV muştusunu inşallah veririz

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kemer’de NG Phaselis Bay Oteli’nin açılışında yaptığı konuşmada “Aşılamada atılımla birlikte inşallah daima birlikte yeni bir periyoda giriyoruz” dedi. Turizmde KDV indirimine de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet NUri Ersoy’u kast ederek “Mehmet Beyefendi ‘1 ay daha uzatalım’ diyor. Pazartesi günü kabine toplantımızda bunu masaya yatırırız. Ulusa seslenişte inşallah bu muştuyu ayrıyeten veririz” diye konuştu.

Erdoğan özetle şu iletileri verdi:

GİDİLMEDİK ÜLKE BIRAKMADI: Otelimizin turizm bölümüne, ülkemize, NG Kümeye güzel olmasını diliyorum. Toplam 5 milyar liralık yatırımla 1200 istihdam eğini ortaya çıkardıkları için tebrik ediyorum. Türkiye turizmde kar potansiyeli olan bir ülkedir. Kendisi de bölümün ortasında olan Kültür ve Turizm Bakanımız yurt ortasında ve haricinde adımları attı. Gidilmedik ülke bırakmadı. Almanya, İngiltere, Rusya… Bütün bunlarla koşuşturmayı yaptı. Sonunda bu ülkelerden muştular gelmeye başladı.

MACRON’LA YAPTIĞIMIZ GÖRÜŞMENİN MEYVESİNİ ALDIK: Sıhhat hizmetleri konusunda da benim diyen ülkelerin yapmadıklarını ülkemizde yaptık. Turizmde Türkiye başarabilecek mi diye bekleyenlere en hoş karşılık oldu. Aşılamada atılımla birlikte inşallah daima birlikte yeni bir periyoda giriyoruz. Seyahat kısıtlamaları listelerinden çıkmaya başladık. Fransa’dan daha sonra Rusya’nın sonucunı memnuniyetle karşılıyoruz. NATO’da Macron’la yaptığımız görüşmenin meyvesini aldık. Fransa da olumlu adımları attı. bu biçimdece turizmcilerimizin 2021 döneminin 2. yarısını değerlendirebilecek. 16 milyon konuğu geçen yıl ağırlamıştık. Bu yıl hayli daha büyük sayılara ulaşacağız. Yatırımcılarımıza yeni periyoda hazırlanmalarını tavsiye ediyorum. Türkiye’de tatil yapan turist ülkemizden kolay kolay vazgeçemiyor. Hem ülkemizi yeğleyenler birebir vakitte Türkiye kazanıyor.

MEHMET BEYEFENDİ SIKIŞTIRDI: Turizm kesimini desteklemeyi sürdürüyoruz. Her ne kadar birileri tenkit konusu haline getirse de biz milletimiz için en doğrusunu yapmaya kararlıyız. KDV dayanağını de Mehmet Beyefendi sıkıştırdı. Haziran sonuna kadar uzattık. Mehmet Beyefendi “1 ay daha uzatalım” diyor. Pazartesi günü Kabine toplantımızda bunu masaya yatırırız. Ulusa seslenişte inşallah bu muştuyu ayrıyeten veririz.

YATIRIMCILARIMIZIN MORALLERİ YERİNDE: Salgının geride kalmasıyla amaçlarımıza ulaşacağız. Yatırımcılarımızın morallerinin yerinde olduğunu görüyorum. Dala biz de devlet olarak her türlü kolaylığı göstermeye devam edeceğiz. Kederi ülke millet olmayanlar bunu anlayamaz. Türkiye’yi büyütmek için gece gündüz çalışıyoruz. Bu otel bunlardan bir tanesi. 15 Temmuz darbe teşebbüsü yapılmış onlar buna aldırış etmeden yatırımlarına devam ettiler. İnanmak bu. Allah sıhhat ömür verdiği sürece ülkemizin hizmetinde olacağız. Sıhhat, savunma, besin, dokumada dünya markası olana kadar durmayacağız. Devamlı genişlettiğimiz destinasyonlarımızla amaçlarımıza yaklaşıyoruz. Bu kalkınma çabasında turizm kesiminin katkıları için şükranlarımı sunuyorum.