Erdoğan: Evvelden evlatlarımız yurt dışına eğitime giderdi

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Gaziantep’in Kurtuluşunun 100. Yılında 100 Hayırsever Eğitime Dayanak Kampanyası Ödül Töreni”nde konuşma yaptı.

Eski bakanlardan Güldal Akşit’in vefat ettiğini anımsatan Erdoğan, hem partinin genel lider yardımcılığı tıpkı vakitte danışmanı olarak vazife yapan Akşit’in cenaze merasiminin cumartesi günü gerçekleştirileceğini lisana getirdi.

Erdoğan, “Ölüm mukadder ve bu mukadder olan vefat hepimiz için de geçerli. Hepimiz de ona yakınız. Bütün problem ne yaptık, ne yapıyoruz, ne yapacağız? Şu anda ben karşımda yaptıklarıyla unutulmayacak hayırseverler olarak sizleri görüyorum ve unutulmayacak olan bu yaptığınız hayırlar yaşadığı sürece bunlar ebedi alemde hesaplara, kayda girecek olan yatırımlarımız” dedi.

‘YAPTIĞINIZ HOŞ İŞLERLE ÖMRÜNÜZÜN RAHMETİNİ ÇOĞALTAN MÜBAREKLER OLDUĞUNUZA İNANIYORUM’

“Allah razısı için insanlara iyi hizmetlerde bulunanlara mübarek dendiğini” söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlerin de yaptığı hoş işler ve hizmetlerle, mallarınızın ve ömrünüzün rahmetini çoğaltan mübarekler olduğunuza inanıyorum. Yalnızca ‘Komşusu açken tok yatan bizden değildir’ buyruğunu tüm dünyaya hakim kılabilsek, şu yerküre üzerinde mağdur kalmaz, tek bir mazlum bulunmaz” diye konuştu.

‘GÖREVDEKİ ÖĞRETMENLERİN DÖRTTE ÜÇÜ BİZİM DEVRİMİZDE ATANDI’

“Bütçelerimizde en büyük hissesi daima eğitim öğretime ayırdık” diyen Erdoğan şu biçimde devam etti:

“Derslik sayımızı 343 binden 601 bine yükselttik. Yaptığımız 714 bin yeni öğretmen atamasıyla, bu sınıflarda eğitim öğretimin kesintisiz yapılmasını temin ettik. Hala okullarımızda vazife yapan öğretmenlerin dörtte üçü bizim devrimizde misyona başladı. nazaranve geldiğimizde 76 üniversitemiz varken artık 207 üniversiteye, akademik işçi sayısını 70 binden 180 bine çıkardık.”

Evvelce öğrencilerin eğitim için yurt dışına gittiğini belirten Erdoğan, “Eskiden bizim evlatlarımız yurt dışına eğitime giderdi, artık ülkemiz yüz binlerce yabancı öğrenciye mesken sahipliği yapıyor.

Mesleksel eğitimde son devirde başlatmış olduğumız yeni ve yaygın uygulamalarla acil gereksinim duyulan alanlardan başlayarak iş dünyamızın yetişmiş insan gücü kaynağını karşılayacak adımları da atıyoruz” dedi. (İSTANBUL/AA)