Erdoğan büyükelçilere seslendi: Birebir gemideyiz

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyükelçiler ile iftar programında bir ortaya geldi. Partisinin genel merkezindeki ‘’Geleneksel Büyükelçiler İftar Programı’’nda yaptığı konuşmada Erdoğan’ın gündeminde Rusya’nın Ukrayna’yı işgali vardı.

“Taraflar somut ilerleme kaydetti lakin Buça ve İrpin’den imgeler, Kramatorsk’ta sivillerin maksat alınması gayretlerimize gölge düşürdü” diyen Erdoğan özetle şunları söylemiş oldu:

– İki komşumuz içinde evvel ateşkesin, akabinde da kalıcı barışın tesisi insanlık ismine yapılmış en güzel işlerden biri olacaktır.

– İstanbul’daki görüşmelerden taraflar ve memleketler arası toplumun mutmain olacağı sonucun alınması için çalışmalarımıza devam edeceğiz.

– Ukrayna’nın toprak bütünlüğünün ve egemenliğinin korunması temelinde diyalog yoluyla barışçı bir tahlil bulunabileceğine gönülden inanıyorum.

– Sayın Zelenski ve Sayın Putin ile tertipli telefon görüşmeleri gerçekleştiriyorum; iki önderi Türkiye’de buluşturma dileğimi her fırsatta söylüyorum.

– Yalnızca birbirimize karşı değil hem de evlatlarımıza, gelecek jenerasyonlara karşı da sorumluyuz. Kendi fildişi kulesine çekilip ötekinin yaşadığı sorun, ıstırap, felaketleri gelme lüksümüz yoktur. Biz unutsak, biz kabul etmeye yanaşmasak bile yaşanan her hadise tüm insanlığın tıpkı gemide olduğunu hatırlatıyor.

– Suriyeli kardeşlerimizin istekli ve onurlu geri dönüşü için elimizden gelen uğraşı gösteriyoruz.

– AB üyeliği Türkiye’nin stratejik maksadı olmayı sürdürmektedir.

DETAYLAR GELİYOR…