Erdoğan: Benim vatandaşım çok şad

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler 76’ncı Genel Şurası’na katılmak üzere Atatürk Havalimanı’ndan ABD’ye hareket etmedilk evvel açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın konuşması özetle şöyleki:

İŞ İNSANLARIYLA GÖRÜŞECEĞİM: ABD kimi basın yayın organı temsilcileriyle görüşme gerçekleştireceğim. Bunun yanında Türk Amerikan iş insanlarıyla görüşeceğim. Ağır bir temas ve toplantı trafiği içerisinde bulunacağız. Ziyaretimizin ülkemiz, milletimiz ve tüm insanlık iyi olmasını temenni ediyorum.

BU ZULMÜN ÖNÜNE GEÇECEĞİZ: (Kiralardaki yükselişe ait soru üzerine) Suistimal var ise bunun sorumlusu olan bakan arkadaşlarım bunları yakın takibe almak suretiyle bu zulmün önüne geçeceğiz. Bilhassa yurt konusunda bir kez Türkiye’de biz bugüne kadar hiç bir iktidarın yapmadığı yatırımları yaptık.

VATANDAŞIM ŞAD: Bay Kemal “Çiftçi battı” diyor, ben daha bir gün evvel şeker pancarıyla ilgili fiyat deklare ettim. deklare ettiğım fiyat ne yüzde 25 biz şeker pancarına artırım yaptık. Çay ve fındıktaki artırım enflasyonun hayli üzerinde. Benim vatandaşım çok şad, ben kentleri dolaşıyorum. Bunların palavralarına inanmak mümkün değil.

BURSLARI 650 LİRA YAPTIK: Biz nazaranve geldiğimizde üniversite öğrencilerinin aldığı burs 45 liracıktı, şu anda bunlar 650 liraya çıktı.

FİYAT FARKLILIKLARINI KALDIRACAĞIZ: Şu anda atacağımız adım şu; zincir marketler olmak üzere tüm kontrolleri önemli bir biçimde sürdürmek suretiyle zincir marketlerdeki fiyat farklılarını vesaire hızla kaldıracağız. Bunu inşallah Amerika dönüşü kendimde takip edeceğim.

SEÇİM YASASINI UZATMADAN GETİRECEĞİZ: (Seçim barajına ait soru üzerine): Dilerim 2023 seçimlerine girerken çok daha farklı bir biçimde girelim. Türkiye’nin arzuladığı bir sistemi yakalamış olalım. Meclis açıldığı anda bu yaptığımız çalışmayı belirli bir noktaya getirip hiç uzatmadan bir kademeye getireceğiz.

AFGANİSTAN’A İNSANİ YARDIM GÖNDERECEĞİZ: İnsani yardım konusunda (Afganistan) tereddüt olmaz. Gerek devlet olarak, gerek STK’larımızla bu tıp yardımlarımızı göndereceğiz” dedi.

NAHÇİVAN KORİDORU: (Karabağ’da güvenlik koridoruna ilişkin): Biz görüşmelere kapalı değiliz, görüşmeleri yaparız. Gerçekten Gürcistan Başbakanı da görüşme dileğini bana iletti. Burada onların olumlu müracaat göstermesi gerek. Bu mevzuda Gürcistan Başbakanı’nın diyalog talebini bana iletmesi şayet bu mevzuda nitekim samimiyse ben de samimiyet gösterir diplomatik adımlar atarız. Olumsuzluk değil olumlu yaklaşımlar hakim olur. Azerbaycan ve Ermenistan içindeki bu problem koridorların açılması vesilesiyle aşılmış olur.

Türkiye’de 4,5 MİLYON GÖÇMEN VAR: (Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’in göçmen açıklaması) Türkiye’de bugün 4,5 milyon göçmen var. Türkiye dünyada göçmen yükünü en hayli sırtlayan ülke. Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ABD’de görüşeceğiz. Kendisinin yaptığı birtakım istek edilmeyen açıklamalarda bulundu. Türkiye kimsenin kapı kolu değil. Atılması gereken adımları karşımızdakilerden dürüst bir biçimde görmemiz lazım.