Erdoğan Bayraktar’la röportaj yapan gazeteci: Deşifreyi gönderdim, onayladı

kunteper

Member
17-25 Aralık rüşvet soruşturmasıyla ilgili olarak “Dosyada benimle ilgili ayrıntıların hepsi doğrudur” diyen eski Etraf ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın konuştuğu gazeteci Altan Sancar, RS FM’deki Atilla Güner ile Akşam Postası programına katıldı. Söyleşinin perde gerisini anlatan Altan Sancar, “Ses kaydı var lakin kendimi teminata almam gerektiğini düşündüm bu yüzden Erdoğan Bayraktar’a haberin deşifresini gönderdim, kendisi okudu. Bu söyleşinin yayınlanacağı mecraları da aktardım. 15 dakika daha sonra bana döndü ve ‘Benim söylemiş olduklerimdir, rastgele bir değiştirme yoktur, yayınlayabilirsin’ dedi’ tabirlerini kullandı.

Sancar şöyleki konuştu: “Ben kerpetenle ağzından sözler alabilir miyim diye umuyordum ancak ‘Beni attılar’’ cümlesini kurdu. ‘A’dan Z’ye doğrudur’ konusunda daha ben sormadan Erdoğan Beyefendi anlatmaya başladı. Ben kendisine ‘Bunları yazabilir miyim?’ dedim ve Erdoğan Beyefendi de, ‘Değiştirmeyeceksen, çarpıtmayacaksan yaz, çarpıtmazsan Allah razı olsun, çarpıtırsın da diyebileceğim bir şey yok” dedi.

Sancar, “Erdoğan Beyefendi röportaj daha sonrasında attığı tweette aslında yalanlamıyor. Benimle olan sohbetinden ben şunu anlıyorum; ‘Evet o tapeler var, benimle ilgili kısmı doğrudur.’ Anladığım kadarıyla Erdoğan Beyefendi, ‘hırsızlık, rüşvet’ suçlamasıyla yaşamak istemiyor, aklanmak istiyor” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

17/25 Aralık soruşturması daha sonrasında bakanlıktan istifa eden Erdoğan Bayraktar, “Benim belgemde ne var ise, hem tapeler doğrudur hem teknik takip doğrudur birebir vakitte benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur” demişti. Bayraktar bu söyleşinin akabinde attığı twitter iletisinde ise “Tapeleri ve teknik takip tutanaklarını tarafsız gözle okuyan herkes, evrakın ne kadar boş olduğunu ve ne kadar zalimce hazırlandığını anlayacaktır. Bu evraklar üzerinden güya içi doluymuş üzere siyaset yapanlar da, hazırlayanlar kadar zalimlik yapmaktadırlar” diyerek geri adım atmıştı. (HABER MERKEZİ)