Erdoğan: 2023 Haziran’daki seçime göre hazırlanın

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı ve Recep Tayyip Erdoğan, “Belediye Liderleri İstişare ve Kıymetlendirme Toplantısı”na katıldı. Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde konuşan Erdoğan, “Yakın tarihimiz belediyede başarısız olan partilerin merkezi idarede tutunamadığını bize gösterdi” dedi.

Erdoğan, 26 Ocak 2021’de partisinin Meclis küme toplantısındaki sözlerinden dolayı CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na açtığı davadan kazandığı 80 bin lira manevi tazminatı hatırlattı.

Erdoğan’ın konuşmalarından öne çıkanlar şöyleki oldu:

CHP’YE GEÇEN BELEDİYELERDE AĞIR MALİYETLER VAR: AK Parti, belediyelerdeki başarısı ile milletimizin gönlüne girmiş, oradan merkezi idareye gelmiş bir partidir. Başarımızı artırarak sürdürmemiz koşuldur. Merkezi idarede ne kadar kuvvetli olursak, belediyelerimizi de o kadar kuvvetli destekleyebiliriz. 2023 Haziran’daki seçime göre hazırlanmanızı istiyorum. CHP’ye geçen belediyelerin kentlerimize nasıl ağır maliyetler getirdiğini daima birlikte görüyoruz.

MEZARIM DA ONA NAZARAN BÜYÜK OLACAK: Belediye liderine gurur, kibir asla yakışmaz. Biz tevazu ehli olmaya mecburuz. Aksi taktirde sorun katlanarak büyür. Biz neyiz ya? Kuluz kul. En sonunda gideceğimiz yer toprak. Topraktan geldik toprağa gideceğiz. Ben 1.85 boyundayım, ötürüsıyla mezarım da ona nazaran büyük olacak. Öbürleri düşünsün. Biz her vakit ne diyoruz, bu millete efendi değil, hizmetkar olmaya geldik. Onun için sizlerden ricam, teşkilatlarımızın ahenk ortasında çalışması için vereceğiniz emek için teşekkür ediyorum.

MUHALEFET TARAFI DA TIPKI TARAFA YÜKLENİYOR: Belediyelerin ülke idaresine giden yoldaki ehemmiyetini yalnızca biz görmüyoruz. Muhalefet tarafı da birebir şeyi tespit ettiği için birebir tarafa yükleniyor. Onlar eser üzerinden değil, yalnızca kamuoyunu algı ile yönetmek halinde yapıyorlar. Bu ortada bir 80 bin TL daha kazandım. Adamın her lafı palavra, her lafı iftira. Her belediyenin başına bir ajans dikmişler. Ve o ajanslara yaptıkları ödemelerin haydi hesabı yok. Yapılmamış işlerin, verilmemiş hizmetlerin propagandasından diğer bir şeyle uğraşmıyorlar. Kağıttan gemiyi bir süre suyun üzerinde yüzdürebilirsiniz. Ancak bir süre daha sonra batacaktır. İstanbul’da, Ankara’da bunu yaptılar. Her yerde bunu yaptılar. İkinci yıl makyajları döküldü. Artık insan içine çıkacak yüzleri kalmayacaktır. Balık baştan kokar, genel liderlerine bakarak belediye liderlerinin akıbetini ortaya koymak mümkündür.

ELEKTRİK BELEDİYENİN İŞİ DEĞİL: CHP Genel Lideri için şu örnek bile kafidir. Şanlıurfa’da çiftçiye ücretsiz elektrik vereceğim demiş. Şanlıurfalı bunun lafına itimat etmediği için belediyeyi vermemiş. Ancak Hatay, Adana sende. Haydi elini tutan mı var, elektriği ücretsiz yapsana. Fakat burada bir sorun var. Elektrik belediyenin işi değil ki… (HABER MERKEZİ)