Enver Altaylı dosyasındandan Bush’un danışmanı çıktı

kunteper

Member
Eski MİT’çi Enver Altaylı’nın FETÖ’den yargılandığı dava evrakına Amerikalı olduğu belirtilen “Max” isimli bir bireye gönderdiği elektronik posta yazışması da girdi.

15 Temmuz 2016 öncesinde gönderilen elektronik postada, Enver Altaylı, “Max” isimli şahıstan kendisiyle irtibata geçmesini istiyor. Enver Altaylı yazışmada “Ülkem İslami terörün merkezine dönüşecek” tabirini kullanıyor.

Dava belgesine yer alan bir fotoğraf karesinde ise ABD Lideri George W. Bush’un iktisat danışmanı Edwina Rogers yer alıyor.

Enver Altaylı’nın FETÖ’den yargılandığı davanın ek klasörlerine giren bir elektronik posta ve fotoğraf karesi eski istihbaratçının Amerika ile kontağını anlatıyor.

15 Temmuz 2016 öncesinde gönderildiği öğrenilen elektronik posta yazışmasında, Enver Altaylı’nın ABD’li olduğu belirtilen “Max” isimli bir bireyle temas kurma gayretinde olduğu anlaşılıyor.

Enver Altaylı iletisinde “Max” isimli şahsa “Lütfen benimle irtibata geçin. Sizden maddi şeyler beklemiyorum. Yalnızca morale gereksinimim var” tabirlerini kullanıyor.

Sovyetler Birliği’nin dağılma sürecinde Amerikan istihbaratı CIA ile iş birliği yaptığını açıklayan Enver Altaylı, yazısında Türkiye’nin de “İslami terörün merkezi olacağını” şu biçimde öne sürüyor:

“Sevgili Max,

Sizden sizi sık boğaz etmemden ve rahatsız etmemden ötürü özürlerimi kabul etmenizi rica ediyorum. Geçmişte Sovyetler Birliği’nin dağıtılması esnasında meslektaşlarınızla birlikte epey uygun bir iş birliğinde bulundum. erkeklerinızla iş birliği yapmamı sağlayan maddi niye değil ahlaki mutabakat olmuştur.

Türkiye benim sevgili memleketim tarihinin en büyük tehdidi ile karşı karşıya.”

ABD’DEN YARDIM İSTEDİ

“Hükümet halkı selefi-cihatçı bir topluma dönüştürmeye çalışıyor. Örnek olarak 250 binden çok üniversite öğrencisi ilahiyat kısmında eğitim görüyor. Liselerin yüzde 90’ı İmam Hatip Liseleri’ne dönüştürüldü. bu biçimde devam etmesi durumunda ülkem İslami terörün merkezine dönüşecektir.

Buna karşı bir şey yapmamız durumunda yarın bütün dünya devasa ve çözülemez bir meseleyle karşı karşıya kalacaktır.”

“20 TEMMUZ’DA ABD’YE GELİYORUM”

Tıpkı elektronik posta yazışmasında 20 Temmuz’da ABD’de olacağını söyleyen Enver Altaylı, nazaranvdeki generallerle görüşmeler yapacağını şu sözlerle anlatıyor:

“On gün daha sonra Ankara’da olacağım. nazaranvdeki generaller ve önde gelen beşerlerle görüşeceğim. Bir ay evvel Ankara’da bulunduğumda yıldızlı bir general ile 2 saat boyunca görüştüm.

Sevgili Max, lütfen benimle irtibata geçin. Sizden maddi şeyler beklemiyorum. Yalnızca morale gereksinimim var. Sizden bana inançlı bir mil adresi göndermenizi rica ediyorum. Bana kelam vermiştiniz. Aşağıdaki mail adresine yazabilirsiniz ‘…[email protected]

Sevgili Max, lütfen bana yazın her ikimizin halkının uğruna rica ediyorum. 20 Temmuz tarihinde Washington D.C’de olacağım.

Enver Altaylı.”

DAVA BELGESİNE GİREN FOTOĞRAFLAR VE ABD LİDER DANIŞMANI

Dava dosyanda Enver Altaylı’nın İngilizce olarak yazdığı ve daha sonrasında Türkçeye çevrilen elektronik posta yazışmasının yanı sıra George W. Bush periyodunda Beyaz Saray’da çalıştığı tabir edilen Edwina Rogers fotoğrafı da yer alıyor.

Edwina Rogers, 2001- 2002 senelerında Beyaz Saray’da Lider George W. Bush’un Ulusal Ekonomik Kurulu’nda danışmanıydı.

Bu karenin çabucak altında da öteki bir fotoğrafa daha yer verildi. Enver Altaylı’nın da yer aldığı fotoğrafta yemek masası etrafında 4 kişi yer alıyor. Lakin fotoğrafa ait bir bilgi verilmiyor.

KİM BU ENVER ALTAYLI

1963 yılında Ankara Kara Harp Okulu’na girdi. Tıpkı yıl Albay Talat Aydemir’in yaptığı darbe teşebbüsüne katıldığı sebebi öne sürülerek 1459 Harp Okulu öğrencisi ile birlikte ihraç edildi; 1968’de MİT’e alındı.

1977 yılında MHP’nin yayın organı “Her Gün” gazetesinde yönetici oldu. Enver Altaylı, CIA casusu Ruzi Nazar ile de sıkı ilgi ortasındaydı. Enver Altaylı’nın Ruzi Nazar’la bağlanıtsı da MİT mensubu olduğu periyoda denk geliyor. Enver Altaylı’nın Ruzi Nazar ve Paul Henze münasebeti MİT’e girişiyle başlıyor.

ENVER ALTALI’NIN İSMİ HABLEMİTOĞLU CİNAYETİ SORUŞTURMASINDA

Necip Hablemitoğlu cinayeti soruşturmasında da kabahat zincirinin en üstünde eski MİT mensubu Enver Altaylı’nın olduğu ortaya kondu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın soruşturma evrakına giren dokümanlara nazaran, cinayetin arkasında Özel Kuvvetler Komutanlığı’na bağlı 7-8 kişilik bir yasa dışı yapılanma var. Bu yapılanmanın arkasındaki isimler ise Enver Altaylı ve FETÖ’nün üst seviye elemanlarından Mustafa Özcan.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 20 yıllık soruşturma belgesine giren bilgi, evrak, şahit ve kuşkulu sözleri şemada en zirveyi şöyleki tanım ediyor:

“İlk kıymetlendirme: MİT Müsteşarı olmak istiyordu. Tıpkı grup, bundan da rahatsızdı. Bunun için devreye giren birinci isim Enver Altaylı.

İkinci kıymetlendirme: FETÖ’nün örgüt yapısını anlatan Köstebek kitabı çalışmasının bitirilmesi. Bunun için harekete geçen kişi ise Mustafa Özcan.”

Can Özçelik