Didim’de tarihi binanın duvarı yağmura dayanamadı

admin

Administrator
Yetkili
Admin
Global Mod
Didim’de tarihi binanın duvarı yağmura dayanamadı
Didim’de günlerdir etkili olan sağanak yağışlar ilçedeki tarihi binanın duvarının yıkılmasına neden oldu. 1924 yılında Türkiye ile Yunanistan arasında yapılan mübadelenin ardından Didim’e yerleşen mübadil torunlarının ev olarak kullandığı iki katlı bina, daha sonra Apollon Tapınağı ile çevresinde arkeolojik kazı çalışmalarını yürüten Alman kazı heyetinin deposu olarak kullanılmıştı. Hisar Mahallesindeki iki katlı tarihi binanın geçtiğimiz yıllarda Milet Müze Müdürlüğüne devredildiği öğrenilirken, binlerce yıllık Apollon Tapınağı’na komşu olan ve 100 yıldan fazla geçmişe sahip binanın duvarı sağanak yağışa dayanamayarak yıkıldı. “GÜZEL BİR BİNA, RESTORE ETSİNLER”Binanın durumunu fark eden Hisar Mahallesi Muhtarı Bahri Aşık, Milet Müze Müdürlüğü yetkililerine bildirdi. Muhtar Aşık, “Dedelerimiz 1924 yılında Selanik’ten geldikten sonra Yoranlı bir vatandaş burada yıllarca ikamet etti. Kazı münasebetiyle Alman sit alanı olduğundan Alman arkeologlar burayı istimlak edince, burayı depo olarak kullandı yıllarca. Almanlar son zamanlarda kazı bitti, burayı Milet Müze Müdürlüğüne devretti ve buranın mahiyeti müze müdürlüğünde. Bu gece de sağanak yağıştan duvarı yıkılmış. Bu bina iki katlı çok güzel bir tarihi binaydı. Bunun ön kısmında kuyu vardı, görünen şekli bu şekil. Müze Müdürlüğünden geldiler. Bu yağışlar bitince burayı restore etsinler. Burası restore edilmezse yıkılır gider bu güzelim bina.” diye konuştu.

ALINTIDIR