DEVA Partili Yeneroğlu, Bülent Arınç’ın ziyaretini anlattı

kunteper

Member
DEVA Partisi Genel Lider Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, eski TBMM Lideri Bülent Arınç’ın kendisine makamında yaptığı ziyarete ait açıklamalar yaptı. “Hukuksuzluğun basitlaşması ve Terör Örgütü Üyeliği” raporunu tüm eski meclis liderlerine gönderdiğini, Arınç’ın da raporu okuduktan daha sonra teşekkür ziyaretinde bulunduğunu söyleyen Yeneroğlu, “Ülkenin gidişatından kaygılı olduğu, hukuksuzlukların artık basitlaştığı noktasında benimle birebir düşündüğü kanaatini edindim” dedi.

Yeneroğlu, görüşmeye ait Sözcü gazetesine yaptığı açıklamada şunları söylemiş oldu:

“Makamıma gelerek teşekkür etmek ve istişare etmek istediğini söylemiş oldu. Olağan ki raporum yüklü ceza hukuku bağlamında hazırlandı. Bu KHK’lı olgusu terör örgütü yargılanmaları ile örtüşüyor. Resmi istatistikler de bu biçimde. KHK’lıların sıkıntısının tahlili, terör örgütü yargılamalarındaki hukuksuzluğu tespit etmekte yatıyor.

‘GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM HAKKINDA BİLGİ VERDİM’

Ülkenin genel gidişatını konuştuk. Güçlendirilmiş parlamenter sistem konusunda yaptığımız çalışmalar hakkında bilgi verdim. Somut olarak yorumda bulunmadı fakat ülkenin gidişatından telaşlı olduğunu, hukuksuzlukların artık basitlaştığı noktasında benimle tıpkı düşündüğü kanaatini edindim. Bülent Beyefendi de yeni tanıdığım bir kişi değil. kimi bazı da telefonlaşırız.”