Davutoğlu’ndan ‘Tunus’ daveti: Meclis toplanmalı, heyet gönderilmeli

kunteper

Member
ANKARA– Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, Tunus’ta Cumhurbaşkanı Kays Said’in, Başbakan Hişam el-Meşişi’yi bakılırsavden alarak Meclis’in tüm yetkilerini dondurması üzerine toplumsal medya hesabından açıklama yaptı.

Tunus’ta ‘darbe girişimi’ yaşandığını belirterek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve tüm siyasi partilere davette bulunan Davutoğlu, TBMM’nin “acilen” Tunus Meclisi’ne ve tutuklu milletvekillerine dayanak açıklamasında bulunması gerektiğini söylemiş oldu.

‘TBMM DEMOKRASİ DIŞI TAVRI KINAMALI’

Tunus’ta yaşananlara ait, “Arap Baharı daha sonrası demokrasiye geçiş deneyiminin barışçıl bir biçimde sürmekte olduğu tek ülke olan Tunus’ta Cumhurbaşkanı üzerinden gerçekleştirilmeye çalışılan darbe teşebbüsünü en şiddetli biçimde kınıyorum” tabirlerini kullanan Davutoğlu, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu sözlere yer verdi:

DARBE LANETLENMELİDİR: Bütün siyasi partilere davette bulunuyorum: Bölgemizde yeni bir istikrarsızlık kaynağı olan bu gelişme karşısında ortak bir açıklama ile Tunus’ta demokrasiye takviye vermeliyiz. Darbe kim tarafınca hangi münasebetle ve nerede yapılırsa yapılsın lanetlenmelidir.

TUNUS’A ÇABUCAK HEYET GÖNDERİLMELİ: Sn. Cumhurbaşkanına davette bulunuyorum: TBMM ivedilikle Tunus Meclisine ve tutuklu milletvekillerine takviye açıklamasında bulunmalı ve demokrasi dışı bu tavrı kınamalıdır. Taraflarla görüşerek tansiyonu düşürmek üzere Tunus’a çabucak bugün bir heyet gönderilmeli. Tunus’un komşuları Libya ve Cezayir’in başkanları ile ivedilikle görüşülerek tansiyonun bölgesel bir krize dönüşmesine pürüz olunmalı. Tunus’a komşu Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, sürece olumlu katkıda bulunabilecek ülke başkanları ile istişarelerde bulunulmalıdır. (DUVAR)