Davutoğlu: Bayramlar karamsarlık değil optimistlik günleridir

kunteper

Member
Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, Ramazan Bayramı bildirisinde, “Asla karamsarlığa kapılmayınız. Bayramlar, karamsarlık değil optimistlik günleridir. Kim ne derse desin, ne tahrik yaparsa yapsın asla öfkeye, dışlanmaya, ötekileştirmeye dayalı iklime teslim olmayın” dedi.

Sosyal medya hesabından görüntülü bir ileti yayınlayan Davutoğlu, şunları söylemiş oldu:

ARTAN FİYATLAR BAYRAMI GÜÇLEŞTİRDİ: Ülkemizin her bir köşesinde bayram sevinci yaşayan bedelli kardeşlerim, mübarek Ramazan Bayramı’nızı tebrik ediyorum. Ramazan Bayramı’nızın milletimize, İslam dünyasına ve insanlığa hayır getirmesini Rabbimden niyaz ediyorum. Son iki yıldır bayramlarımızı hakkıyla idrak edemiyorduk. Pandemi ötürüsıyla misafirlikleri gerçekleştiremiyor, selamlaşırken bile maskelerin akabinde selamlaşıyorduk. Bugünlerin geçip hakikaten selam alıp verdiğimiz, birbirimizi ağırladığımız bayram günlerinin yeniden başlamasından büyük bir memnunluk duyuyorum. Fakat bu sene de her gün artan fiyatlar, hayat pahalılığı ramazanımızı da bayramımızı da maalesef hakkıyla ve memnunlukla idrak etmemizi güçleştirdi.

ÖTEKİLEŞTİRMEYE DAYALI İKLİME TESLİM OLMAYIN: Ramazan uzunluğu iftarlardaydım. Türkiye’nin her bir köşesinde çiftçilerimiz, esnafımız, çalışanlarımız, emeklilerimiz, gençlerimiz, bayanlarımız, EYT’lilerimiz, herkes hayat pahalılığından şikayetçiydi. Yürekler muhabbetle doluydu lakin sofralar o muhabbeti yansıtan görüntüleri maalesef yaşayamadı. İftar sofraları, sahur sofralarında badireler yaşandı. Buradan milletimize, bütün halkımıza şu bildirisi iletmek isterim. Asla karamsarlığa kapılmayınız. Bayramlar, karamsarlık değil optimistlik günleridir. Kim ne derse desin, ne tahrik yaparsa yapsın asla öfkeye, dışlanmaya, ötekileştirmeye dayalı iklime teslim olmayın. Bayramlar selamlaşma, kaynaşma, muhabbet yayma günleridir. Ülkemizde kim öfkeyi, nefreti, ötekileştirmeyi, dışlamayı yayarsa bayram ruhuna muhalif hareket etmiş olur. Hakkıyla bayramları idrak edeceğimiz, İslam dünyasının her bir köşesinde yüksele feryatların dineceği, ülkemizin huzur, memnun ve refahla buluşacağı kaç bayramlarda buluşmak üzere, Allah’a emanet olunuz. (HABER MERKEZİ)