Çuvalın intikamını alan Albay’ın görüntüsü gündem oldu

kunteper

Member
Aziz Ergen, ABD’li albayın başına çuval geçirdikleri o anlarda neler yaşandığından bahsetti.
İşte o görüntü:

ABD’Lİ ALBAYI SOYARAK ESİR ALMIŞTI

4 Temmuz 2003’te, Irak’ın Süleymaniye kentinde, ABD askerleri tarafınca Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda misyonlu 11 askerimiz, başlarına çuval geçirilerek Bağdat’a gdolayıldü. Askerlerimiz orada bir hafta rehin tutulduktan daha sonra özgür bırakıldı.

Aziz Ergen, bu olaydan bir hafta daha sonra Şırnak Alay Komutanlığı’nda bakılırsavlendirildi.
Süleymaniye’deki çuval olayından 10 ay daha sonra, mayıs 2004’te bir Amerikalı albayı esir alıp, soyan Ergen o anları verdiği bir demeçte şöyle anlatıyor:

“O gün Kokpitepe birliğimdeki bakılırsavli üsteğmenim, Kuzey Irak’ın içerisinden kendilerine hakikat 15 aracın geldiğini ve kelam konusu araçların üzerinde Amerikan üniforması bulunan kimi askerler ile peşmergelerin olduğunu bildirdi. Ellerinde uzun namlulu silahlar da vardı. Çabucak o bölgeye yanlışsız yola çıktım. Saat 18.00 sıralarında Kokpitepe’ye ulaştım ve bölgenin komuta gerevini aldım. ‘Yaklaşmayın’ ikazlarımıza karşın ısrarla geliyorlardı. Karşı tarafın ikazlarımıza uymaması üzerine, ABD’li Albay Martin Rollinson ve 5 peşmergeyi yakalayarak gözaltına aldık”

“Hemen orada soyunmalarını istedim. İtiraz etmeden soyundular. Hepsi çırılçıplak kaldı. Bu sırada Albay Rollinson ve peşmergeler endişeden tir tir titriyordu. ABD’li Albay, Türkçe olarak bana, ‘Ben, Amerika Birleşik Devletleri’nden Albay Martin. Siz ne hakla ABD’nin işgal ettiği bir toprağa girersiniz’ diye çıkıştı. ABD’li Albayı ayağa kaldırıp uçurumun kenarına götürdüm. Dizleri daha fazlaca titremeye başladı. ‘Ben de Türk Silahlı Kuvvetleri’nden Kurmay Albay Aziz Ergen. Biz Irak topraklarını işgal etmedik. Yalnızca sonlarımızı koruyoruz. Şayet işgal etmiş olsaydık bizi Bağdat’ta bulurdunuz. Bak buralar bizim karakollarımız işte onları koruyoruz’ dedim. ABD’li Albayın niyeti muhakkaktı, peşmergeleri yanına alarak timimize baskın gerçekleştirip 19 Mayıs günü 2. çuval gösterisini yapacaklardı”