Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşuyor

kunteper

Member
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Büyük Çamlıca Mescidi Konferans Salonu’ndaki İstanbul Mushafı’nı Takdim ve Tanıtım Programı’nda konuşuyor.

-Türk İslam sanatının en güzide yapıtlarından biri olarak tarihteki yerini alacağına inandığım yapıtı hazırlayan hocamızı tebrik ediyorum. İstanbul ecdadın alimlere ve sanatkarlara gösterdiği ilgi, verdiği takviye yardımıyla asırlar boyunca doğudan ve batıdan gelen bir epey ilim ve sanat erbabına mesken sahipliği yapmıştır.

-Fatih Sultan Mehmet Han’dan günümüze İslam ve Türk coğrafyalarının kültür sanat merkezi olan İstanbul, bu alanlarda da dünyaya istikamet vermiştir. ömrümüzün her alanını lakin bilhassa de geleneği olan sanatlarımızı yozlaşmaya karşı korumak mecburiyetindeyiz. Mevzu Kuran-ı Kerim ise burada assa, riya, kibir kelam konusu olamaz.

-Hepimizin bildiği üzere Kuran-ı Kerim’in birinci buyruğu ‘oku’ ayetidir. Oku ve yaz buyruğu, beşere bilmediğini öğretendir. İçeriğinden bağımsız olarak yazının kendisi öylesine değerlidir ki büyüklerimizin üzerinde yazı bulunan rastgele bir kağıdın ayaklar altında olmasına istek göstermediğini hatırlıyoruz.

Detaylar geliyor…