Çölaşan tercihini deklare etti

kunteper

Member
Emin Çölaşan’ın Sözcü Gazetesi’nde yayınlanan “Oyum Kılıçdaroğlu’na ama…” başlıklı köşe yazısında, CHP başkanı Kılıçdaroğlu’nun yurtdışı seyahatleri ve muhalif seçmen içindeki aday tartışmaları ele alındı.

İşte o yazı:

OYUM KILIÇDAROĞLU’NA AMA…

SEVGİLİ okurlarım, CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’de kendisinden çok kelam edilen siyasetçilerin en baş sırasında yer alıyor.

Belki de Recep Tayyip’ten daha sonra ikinci sırada.

bu biçimde olması da fazlaca doğal…

Hem ana muhalefetin bir numaralı temsilcisi, birebir vakitte resmen açıklanmasa bile cumhurbaşkanlığına aday.

ötürüsıyla onun ismini daha aylar boyunca daima izleyeceğiz, neler olacağını daima bir arada goreceğiz.

★★★

Karşımızda değişik bir tablo var…

Bizim baş yapımızda olan çeşitli kimseyle, çeşitli vesilelerle sık sık görüşüyoruz, laflıyoruz.

Bazılarının ağzından muhakkak kelamları daima işitiyorum.

Aramızda genelde şu biçimde konuşmalar geçiyor:

-“Emin beyefendi lütfen gazetecilikteki yükünüzü koyun, cumhurbaşkanlığı seçiminde Kılıçdaroğlu aday olmasın.”

-“niçin olmasın?”

-“Bir sürü yanlış yapıyor, girdiği bütün seçimleri kaybediyor da ondan.

-“Peki kim olsun?”

Fakat epey enteresandır, bu soruyu sorduğumda onu eleştirenlerden, üzerinde birleşilmiş rastgele bir isim çıkmıyor.

Herkes kendine nazaran bir şey söylüyor.

kimi vakit kızıyorum “bu biçimde gidin oylarınızı Recep Tayyip’e verin, tıpkı hesaba gelir” deyiveriyorum!

★★★

Hemen belirteyim, bu hususta ağızlardan çıkan isimleri burada saymayacağım lakin hepsi de pahalı, o makama ziyadesiyle layık beşerler.

Kim olduklarını iddia edersiniz.

Yani “Kılıçdaroğlu olmasın fakat kim olsun” sorusuna aday ismi açısından verilen ağır bir cevaba en azından ben rastlamıyorum.

Yani ayıp olmayacağını bilsem “Her baştan bir ses çıkıyor” diyeceğim!

★★★

Muhalefet partilerinin temsil edildiği altılı masanın bundan daha sonra ne yapacağını, kimi aday göstereceğini falan bilmiyoruz.

Açıklama ne vakit yapılacak, uzlaştıkları takdirde kim aday gösterilecek, genel liderlerin göstereceği adaya tabanları dayanak verecek mi, bu soruların karşılığı da meçhul!

özetlemek gerekirsesı bu sürecin nasıl sonuçlanacağını bilen pek yok!

Belli konularda biraz daha tez etseler, ellerini çabuk tutsalar düzgün olur gibime geliyor.

Ama bu gelişmeler daha sonrasında kesin olan bir konu var:

Kemal Beyefendi ne olursa olsun aday olacak.

★★★

Kılıçdaroğlu her istikametiyle düzgün bir insan…

Gerek kendisi ve gerekse ailesiyle ilgili hiç bir şaibe bugüne kadar ortaya atılamadı.

Devletin bütün arşivi ellerinde…

Eğer bu biçimde en ufak bir şey olsaydı onu şimdiye kadar bin kere çiğ çiğ yer ve anasından doğduğuna pişman ederlerdi.

Partisini epey geliştirdiğini de kabul etmek gerekiyor.

CHP’ye hareket ve canlılık getirdi, partisini Anadolu’ya ve kırsal bölümlere açmayı, ses getirmeyi kıymetli ölçüde başardı…

Peki her şey dört dörtlük oldu mu?

elbet olmadı.

Ama unutmayalım, memleketin senelerdan bu yana yaşamakta olduğu baskı ortamında bu gelişme bile kıymetlidir.

★★★

O’nu birkaç hususta eleştiriyorum…

İlki, fırsat buldukça kendi düşündüklerinden tekil olarak kelam etmesidir.

“Yapacağım, edeceğim, görüşeceğim, karar vereceğim, goreceğim, başaracağım…”

Aynen Recep Tayyip üzere tekil ve kimi vakit bıktırırcasına…

Bunu mümkünse yapmasın, yan yana oturduğu altılı masa genel liderlerini gereksiz bir halde, güya adaylığı şimdiden kabul edilmiş üzere kırmasın ve karşısına almasın.

★★★

İkinci tenkit pozisyon, son vakit içinderda yaptığı iki dış seyahat.

bir süre evvel ABD’ye gitti…

Bunun detaylarına falan girecek değilim lakin başımda sorular var:

Bu seyahat kendisine, partisine ve Türkiye’deki muhalefete sanki ne kazandırdı?

hiç bir şey!

esasen unutuldu gitti.

★★★

Kemal Beyefendi bu yazı yazıldığı sırada ikinci dış seyahatinde. Bu sefer İngiltere’de…

Dün internette yer alan birtakım görüntüleri izledim ve üzüldüm…

kadrosuyla birlikte gittiği yerin bayağı bir özel şirket ofisi olduğu anlaşılıyor.

Uzunca bir masada partili partisiz, Türk ve yabancı 10-15 kişi oturuyor.

Karşısında genç bir yabancı uzman iktisattan falan kelam ediyor, yanındaki tercüman onun İngilizce kelamlarını anında Kemal Bey’e Türkçe olarak çeviriyor.

Doğrusunu isterseniz bu imgeleri epey yadırgadım.

Türkiye’deki ana muhalefet önderinin yeri o özel ofisler olmamalıydı diye düşündüm.

Kendi kendime tıpkı soruyu bir sefer daha sormak zorunda kaldım:

“Kemal Beyefendi ve partisi bu İngiltere seyahatinde siyasi açıdan acep ne kazandılar!”

★★★

Belli konularda eleştirmek farklı bir olaydır, oy vermek ayrı…

Kemal Kılıçdaroğlu önümüzdeki seçimde cumhurbaşkanlığına aday olduğu takdirde oyum kendisinedir.

Recep Tayyip karşısında oylarımızı bölme lüksüne sahip değiliz.

Bu bilince varmamız gerekir.

Odatv.com