kunteper
Member
Eski başbakanlardan Tansu Çiller’in yeni bir parti kurma hazırlığı yürüttüğü öne sürülürken, GÜZEL Parti Genel Lider Yardımcısı Koray Aydın, Sözcü’den Ruhat Mengi’nin sorusuna verdiği cevapta, “Tansu Çiller, AK Parti’den oy koparan ÂLÂ Parti’nin oylarını kırmaya çalışmak için Erdoğan tarafınca bakılırsavlendirilmiş, ‘İYİ Parti’nin bulunduğu yerde ne yapabilirsen kârdır’ anlayışıyla iktidar tarafınca desteklenen, maddi imkanları iktidar tarafınca sağlanan bir proje bireyidir. Kuracağı parti de bu biçimde bir projenin partisidir. Ancak şu anda parti kuracak yeri inşa edemedi zira görüşme yaptığı insanların yüzde 97’sinden karşılık alamıyor. Bu bakımdan, parti kursa bile yalnızca genel merkezi olan bir tabela partisi üzere olur” dedi.
Bu açıklamanın akabinde dikkatlerin çevrildiği Çiller, parti kurma fikrini kesin bir lisanla reddetmemekle birlikte, Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi’ye yaptığı açıklamada, “Benim bu kademede siyasi parti kurmak üzere bir sonucum yok. Ben bu haberleri görür görmez şaşırdım. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da şaşırdığını düşünüyorum” dedi.
Selvi yazısının devamında ise Çiller’in ‘şu aşamada’ tabirinin dikkatini çektiğini vurguladı. Ayrıyeten ‘Çiller’in ülke meselelerini yakından takip ettiğini, Türkiye’ye yönelik bir tehdit hissettiğinde buna ilgisiz kalmayacağını’ anlattığını tabir etti.
Bu açıklamanın akabinde dikkatlerin çevrildiği Çiller, parti kurma fikrini kesin bir lisanla reddetmemekle birlikte, Hürriyet’ten Abdulkadir Selvi’ye yaptığı açıklamada, “Benim bu kademede siyasi parti kurmak üzere bir sonucum yok. Ben bu haberleri görür görmez şaşırdım. Sayın Cumhurbaşkanı’nın da şaşırdığını düşünüyorum” dedi.
Selvi yazısının devamında ise Çiller’in ‘şu aşamada’ tabirinin dikkatini çektiğini vurguladı. Ayrıyeten ‘Çiller’in ülke meselelerini yakından takip ettiğini, Türkiye’ye yönelik bir tehdit hissettiğinde buna ilgisiz kalmayacağını’ anlattığını tabir etti.