CHP’li Şevkin: Kapatılan köy okulları kesinlikle açılmalıdır

kunteper

Member
CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin, 6 Eylül Pazartesi günü açılması planlanan okulların fiziki olarak kâfi olmadığı, okullardaki hijyen kitleri ve paklık gereçlerinin eksik olduğunu öne sürdü.

Müzeyyen Şevkin, Eğitim ve Bilim İşbakılırsanleri Sendikası (Eğitim-İş) Adana 1 Nolu Şube Lideri Seher Emre, 2 Nolu Şube Lideri Emin Erkan Şenol, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Adana Vilayet Lideri Memnun Gül ve sendikanın idare şurası üyeleriyle bir ortaya geldi. Şevkin, korona virüsü salgınında ‘delta’ varyantının arttığına, bu niçinle okullarda gerekli hijyen imkanlarının sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

’18 MİLYON ÖĞRENCİNİN HAYATI RİSKE ATILAMAZ’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bakanlar heyeti toplantısı daha sonrası yaptığı açıklamada, okullarda yüz yüze eğitimin 6 Eylül Pazartesi günü itibariyle başlatılacağını anımsatan Şevkin, taşımalı eğitim sisteminin eğitime pürüz oluşturduğunu tez etti. Şevkin, “Ülkemizdeki 20 bin köy okulunun kapatılması hiç bir mantıkla izah edilemez. Her köyümüzde, mahallemizde kesinlikle okul ve öğretmen bulunmalıdır. Kapatılan köy okulları kesinlikle açılmalıdır” daveti yaptı.

Şevkin, 2020 yılı istatistiklerine nazaran Türkiye’de örgün eğitimde toplam 68 bin 589 okulun olduğunu, toplamda ise 18 milyon 241 bin 881 öğrencinin eğitim aldığını aktarırken “18 milyon öğrencinin hayatı riske atılamaz” dedi. (ANKA)