CHP’den Ulusal Eğitim Bakanı Özer’e karne: Öğretmene ikramiye 0

kunteper

Member
ANKARA– Milyonlarca öğrenci ve öğretmen yarın okullarda orta tatile giriyor. Tatil öncesi CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, Meclis’te düzenlediği toplantıyla Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in karnesini deklare etti.

CHP’li Kaya, “Saray Talimatlarını Uygulama”, “Çalıştığı Bürokratları vazifeden Alma” başlıklarında “Çok İyi” notu verdiği Bakan Özer’e, “Bağımsız Karar Verme”, “Adaletli Mülakat Yapabilme”, “Talimatsız İş Yapabilme Yeteneği” üzere başlıklarda ise “Çok Kötü” değerlendirmesinde bulundu.

CHP’li Kaya’nın Özer’e verdiği karnede “Öğretmene İkramiye Verme”, “Laik, Demokratik, Bilimsel Eğitim” ve “Öğretmen Fiyatını İyileştirme” derslerinde de 0 (sıfır) notu yer aldı.

‘KARNESİ KIRIK NOTLARLA DOLU’

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in öğretmenlerin tamamına teşekkür dokümanı gönderdiğini belirten CHP’li Kaya, “Öğretmenlerimiz esasen kocaman bir takdiri hak ediyorlar. Lakin kuru bir teşekkür yetmez. Ekonomik ve toplumsal haklarının da verilmesi gerekir. İnsanca yaşayacakları bir fiyat ve 3600 ek gösterge vakit geçirilmeden öğretmenlerimize verilmelidir” dedi.

Ulusal Eğitim Bakanı Özer’in karnesinin kırık notlarla dolu olduğunu belirten CHP’li Kaya, hususa ait yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

İZ BIRAKMAYAN BAKANLARDAN BİRİ OLACAK: Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, öğretmen, öğrenci ve eğitim sıkıntılarına duyarsızlığına devam ediyor. Öğretmenlik Meslek Kanunu, TBMM Ulusal Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu’nda görüşülürken dahi orada yoktu. bu türlü öğretmenini, öğrencisini görmezden gelmeye devam ederse o da Ulusal Eğitim Bakanlığında iz bırakamayan, bir sayıdan ibaret “Milli Eğitim Bakanlarından” biri olacak.

ÖĞRETMENLERİN MESELELERİNİ ÇÖZÜN: Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e bir sefer daha sesleniyorum; 12 Ocak’ta yaptığımız çağırımıza kulak tıhanımız; artık vakit varken nisan ayında yapılacak orta tatili öne çekerek, tatili üç haftaya çıkartın da daha fazla sorun yaşanmasın. Seçmeli ders konusunda öğrencileri ve öğrenci velilerini baskı altına almaktan vazgeçin. Mülakat mağduru öğretmenlerin, vilayet buyruğu tayin hakkı isteyen öğretmenlerin; eşine ve çocuklarına kavuşmak isteyen öğretmenlerin eş durum tayin hakkını verin. En az 50 bin öğretmen ataması için sarayın kapısına dayanın… Problemleri çözülmeyen fiyatlı öğretmen, engelli öğretmen, PİKTES öğretmenlerinin meselelerini çözün. (DUVAR)