CHP Millevekili Almanya’da konuştu

kunteper

Member
CHP Mersin Milletvekili Ali Yetenekli Başarır CHP Köln Birliği ile CHP Düsseldorf ve Etrafı Birliği tarafınca düzenlenen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinliklerinde yaptığı konuşmada, şu sözleri kullandı ve CHP başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan “Cumhurbaşkanımız” biçiminde bahsetti: “örneğin biz bugün Almanya’dayız. Cumhurbaşkanımız Amerika’daydı. Ne yediğini merak ediyor. Hamburger yedi diyor. Yahu adam hamburger yemiş haram yememiş.”

“KORKMUYORUM” DEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelik kelamlarından dolayı hakkında “tehdit” kabahatinden fezleke düzenlenerek, dokunulmazlığının kaldırılması talep edilen CHP mersin Milletvekili Ali Yetenekli Başarır, Alman devletinin yayın organı DW’ye konuştu:

“Eğer bir beşere ‘yargılanacaksın’ demek hataysa, en büyük hatası İçişleri Bakanı işliyor, benim hakkımda fezleke getiriyor, beni yargılatıyor. Dokunulmazlığın kaldırılması hiç lakin hiç umrumda değil. Ne olabilir ki? Dokunulmazlığım kaldırılsa ne olur, kaldırılmasa ne olur? Tuncay Özkan’ın kaldırılmadı mı? Mustafa Balbay’ın kaldırılmadı mı? İlker Başbuğ’un kaldırılmadı? Bu ülkede gencecik beşerler idam edilmedi mi? Ne olacak? Ben de giderim, bir bedel ödenecekse bu toplum ismine ben de bedel öderim.””