Canlı yayında sert arbede

kunteper

Member
Habertürk canlı yayınına konuk olan, “Suriyeliler toplumsal barışa tehdit, katiyetle gitmeli” çıkışıyla dikkat çeken Zafer Partisi Genel Lideri Prof. Dr. Ümit Özdağ, programa katılan gazetecilerden ve Suriyeli göçmenlerin kalmasından yana olan Nagehan Alçı’ya yönelik ithamlarıyla tartışmaya niye oldu.

Nagehan Alçı, “Siyasi suikastler olabilir” tezinde bulunan Ümit Özdağ’ın kelamlarına kısmen de olsa hak verdiğini belirterek, parlamenter sisteme geçişle ilgili fikirlerini sordu.

ÜMİT ÖZDAĞ: “SON 10 YILDAKİ TANSİYONUN MİMARLARINDANSINIZ”

Ümit Özdağ da Nagehan Alçı’ya “Ben sizi son 10 senede Türkiye’deki toplumsal tansiyonun mimarlarından biri olarak görüyorum. Bu on sene içerisinde, Erdoğan’ın Türkiye’de toplumu germe ve düşmanlaştırma siyasetlerinin öncü isimlerinden biri oldunuz. Fakat artık tehlikeli bir oyun oynandığını gördünüz ki, artık parlamenter demokrasiye dönelim diyorsunuz” tabirlerini kullanınca ortam gerildi.

NAGEHAN ALÇI: “DAR TAKIMINIZA BENİM ÜZERİNDEN BİLDİRİ VERMEYİN”

Nagehan Alçı da “Çok ağır şeyler söylemiş olduniz, bunların hiç birini kabul etmiyorum. Siz kendi, küçük, dar takımınıza benim üzerinden kendinizi dinletmek için bir şey söylemeye çalışıyor olabilirsiniz. Ben size son derece büyük bir hürmet ortasında oturdum ve partinizi tebrik ettim, sükunet ortasında sorularımı sormak için buraya geldim” diyerek reaksiyon gösterdi.