Çabanın manzaraları yayınlandı… İHA’lar adım adım bildirdi

kunteper

Member
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Marmaris’te dün başlayan ve denetim altına alınan yangınla ilgili “Marmaris’te denetim altına alınan yangını söndürme çalışmalarına; 10 adet helikopter, 2 adet İHA, arazözler, su tankerleri, dozerler, çeşitli yangın söndürme araçları ve misyonlu çalışanımız ile takviye sağladık” açıklaması yaptı.

MSB, dün Marmaris’te başlayan ve denetim altına alınan yangınla ilgili toplumsal medya hesabından açıklama yaptı. MSB’nin paylaşımı şöyleki:

“Marmaris’te denetim altına alınan yangını söndürme çalışmalarına; 10 adet helikopter, 2 adet İHA, arazözler, su tankerleri, dozerler, çeşitli yangın söndürme araçları ve nazaranvli işçimiz ile takviye sağladık.”

İşte o imajlar:

DÜN GECE ARTAN ALEVLERİ ZAPTETTİLER

Marmaris’te dün başlayan ve büyük oranda denetim altına alınan yangınla uğraşta Marmaris Belediyesi de 139 işçi, 36 araç ve bir ikram aracıyla söndürme gruplarına dayanak olmak için nazaranv yaptı. Yangın büyük oranda denetim altına alınırken, vakit zaman farklı noktalarda alevlerin tekrar yükselmesi niçiniyle teyakkuz devam ediyor.

İki yıldır yangınlarla çaba eden ilçenin, Yalancıboğaz bölgesinde Çarşamba (21 Eylül) günü saat 12.30 sularında orman yangını çıktı. Marmaris Belediye Lideri Mehmet Oktay, yangının duyulduğu birinci anda yangın bölgesine giderken; tüm belediye üniteleri de ağır çalışma yürüttü.

Yalancıboğaz – Aktaş Aksaz yolu üzerinde çıkan yangına, orman ve itfaiye takımları anında müdahale etti. Havadan ve karadan ağır bir halde müdahale bulunmasına karşın havanın kararmasıyla takımlar de çalışmalara orta vermek durumunda kaldı. Gece bilhassa Aksaz bölgesinde ağırlaşan alevlere karadan müdahale edilirken havanın aydınlanmasıyla havadan müdahaleye tekrar başlandı. Yangın büyük oranda denetim altına alınırken, vakit zaman farklı noktalarda alevlerin yine yükselmesi niçiniyle teyakkuz devam ediyor.

BELEDİYE TAKIMLARI SAHADA

Yangının duyulmasıyla bir arada Marmaris Belediye Lideri Mehmet Oktay, lider yardımcıları, ünite amirleri ve söndürme gruplarına lojistik dayanak veren takımlarla birlikte yangın bölgesinde yer aldı. Marmaris Belediyesi Arama Kurtarma (MABKE), zabıta, paklık, takviye, fen işleri, park bahçeler ve toplumsal işler takımları de birinci andan itibaren itfaiye ve orman çalışanlarına dayanak oldu. İkram aracı ile gruplara su ve yiyecek ikramı yapılırken, araca gelemeyen söndürme gruplarına de zabıta takımları tarafınca dağıtım yapıldı. Yangınla çabada Marmaris Belediyesi 139 işçi, 36 araç ve 1 ikram aracıyla söndürme takımlarına dayanak olmak için bakılırsav yaptı. Söndürme takımlarına lojistik takviyenin yanı sıra tüm gruplara besin, sıcak yemek ve içecek ikramı da çalışma boyunca sürdürüldü.

“İÇİMİZ YANIYOR”

Yangının büyük oranda denetim altına alındığını fakat bir daha de riskin devam ettiğini belirten Belediye Lideri Oktay, şunları söylemiş oldu:

“Marmaris olarak bu yıl yaşadığımız bu dördüncü yangın. Geçtiğimiz yıl da 8 gün süren büyük bir yangınla sarsılmıştık. Ağaçlarımızı, ormanların ortasındaki canlarımızı düşündükçe ciğerlerimiz birebir acıyla yanıyor. Artık bu üzüntüyü yaşamak hepimizi derinden yaralıyor. Yangında her vakit olduğu üzere tüm belediye imkanlarını seferber ederek söndürme takımlarının yanında olduk. Yangın büyük oranda denetim altına alındı lakin bir daha de risk devam ediyor. Büsbütün bitti haberlerini duymak ve tekrar tıpkı acıları yaşamamak umuduyla tüm Marmaris halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”

İşte o fotoğraflar: