Bülent Arınç ‘kırgın ve üzgün’: Bu iş bu biçimde bitmemeli

kunteper

Member
AK Parti’nin kurucularından olan, eski Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Heyeti üyesi Bülent Arınç, “Kırgınım ve üzgünüm. Ben bir daha AK Parti’nin başarılı olmasını isteyeceğim, bu işin sonu bu biçimde olmamalı, bu biçimde bitmemeli” dedi.

‘KIRGINIM VE ÜZGÜNÜM’

Armağan Çağlayan’ın Youtube’daki Gör Beni programına
katılan Arınç, “Kırgın mısınız” sorusuna, “Kırgınım ve üzgünüm. Sonu bu biçimde olmamalıydı. Ben daima zaferleri AK Parti’de gördüm. Ulusal Selamet, Fazilet, Refah devirlerimiz çileli dönemlerimizdi. Dört ellimizle sarılır ve siyaset yapardık. İğne ile kuyu kaza kaza biz yalnızca iktidar ortağı olabildik” sözlerini kullandı.

‘BU İŞİN SONU BU TÜRLÜ OLMAMALI, BU TÜRLÜ BİTMEMELİ’

Arınç, şu biçimde devam etti: “Ancak AK Parti’de bütün kapılar açıldı. Millet gürül gürül AK Parti’ye geldi. İktisat harikulade, 6 sıfırı atacak durumdayız… AB sürecinde başarılıyız, istihdam almış başını gitmiş. Meclis Lideri olarak gidilmeyen ülkelere gittim, süper karşılamalar… Ben bunları gördükten daha sonra bir daha AK Parti’nin başarılı olmasını isteyeceğim, bu işin sonu bu biçimde olmamalı, bu biçimde bitmemeli. Bizi biz yapan değerlerimizle, ölçülerimizle biz bunu yapabiliriz. Sayın Erdoğan bunu yapabilir ve yapacak buna inanıyorum. Öbürleri ümitlerini kesmiş olabilir lakin biz birçok ümit kesilmiş vakit içinderda bu işleri rayına sokmasını, bir daha en üst noktaya çıkmasını da bileceğiz.”

‘BEN KURT BİR SİYASETÇİYİM…’

“Şahsıma yapılanlardan kırgın ve üzgünüm” diyen Arınç, “Sayın Erdoğan’la sonlu değil. Birtakım gazetelerde birtakım muharrirler ve kimi politikler şunlar yahut bunlar… Beni yok saymaya ve lekelemeye çalıştılar. Beni bu partiden ve Sayın Erdoğan’ın yanından uzaklaştırmaya çalıştılar. Bana iftira attılar. Yalnızlaştırmak istediler ancak ben de kurt bir siyasetçiyim, nerede ne yapacağımı bilirim. Bunların hepsi perişan lakin ben milletin kalbinde yer attım yer attım, Türkiye’nin neresine gitsem bana vicdanlısın diyorlar, bu bana yeter” sözlerini kullandı.

‘BİRİLERİ CEBİME AYDA 10 BİN DOLAR KOYMUYOR’

Bülent Arınç, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Sedat Peker bir siyasetçiye ayda 10 bin dolar veriyor” kelamlarına de göndermede bulunarak, “Ben şu anda hiçbir resmi sıfatı olmayan biriyim. Fiilen yaptığım iş arabuluculuk. İhtiyari ve resmi arabuluculuk yapıyorum, paramı oradan kazanıyorum. Benim hanlarım, hamamlarım yok. Birileri cebime ayda 10 bin dolar koymuyor. Biz bu biçimde siyaset yaptık. Bu yüzden hamd olsun emekli maaşımızla geçiniyoruz, o da bize bal üzere yetiyor” diye konuştu.