Bu iş Bakan Koca’nın üniversitesine nasıl uzandı

kunteper

Member
Son devirde Veyis Ateş’in kendisinden 10 milyon Euro rüşvet istediği savı ve medyadaki bağlantıları ile gündeme gelen ve dün gece saatlerinde Avusturya’da ABD’nin talebi ile yakalanan Sezgin Baran Korkmaz hakkında dikkat çeken bir “Bağlantı” ortaya çıktı.

Alternatif Haber Genel Yayın Direktörü Celal Eren Çelik’in haberine nazaran Sezgin Baran Korkmaz’ın Türkiye’de para akladığı şirket olmakla suçlanan SBK Holding’in iştiraklerinden birisi olan ve “Borç yapılandırması” alanında faaliyet gösteren MEGA VARLIK A.Ş’nin kurucusu ve İdare Şurası Üyesi Yakup Levent Korkut’un Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın sahibi olduğu MEDİPOL ÜNİVERSİTESİ’nin akademik takımında yer aldığı ve Medipol Üniversitesi öğretim nazaranvlisi olduğu ortaya çıktı.

Mega Varlık A.Ş’nin kurucularından birisi ise Sezgin Baran Korkmaz’ın ortaklarından Jackop Kingston, ABD Hazinesini yaklaşık 500 milyon dolar dolandırmak cürmünden 30 yıl mahpus cezasına mahkum oldu.

Bu paranın 120 milyon Dolarlık kısmının ise Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın sahibi olduğu Medipol Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan Yakup Levent Korkmaz’ın da kurucusu olup, İdare Heyeti Üyeliği yaptığı, SBK HOLDİNG iştiraklerinden MEGA Varlık İdaresi A.Ş tarafınca aklandığı şahsen ABD makamlarının argümanı.

ŞAİBELİ BORAJET ALIMINDA DA TEKRAR MEGA VARLIK VARDI

Ayrıyeten Borajet’i satın alan da Sezgin Baran Korkmaz’ın ABD’deki şirketi olan SBK Holding USA ve MEGA Varlık İdaresi.

Ve bu satın alma sürecinin de bir daha ABD Hazinesinden MEGA Varlık İdaresi şirketinin kurucusu ve Sezgin Baran Korkmaz’ın ortağı Jackop Kingston’un kaçırdığı yaklaşık 500 milyon dolarlık sayının aklanma formlarından birisi olduğu söz ediliyor.

Tıpkı Jackop Kingston, Bakan Fahrettin Koca’nım Medipol Üniversitesi’nde İdare Heyeti Üyesi olan Yakup Levent Korkut ile de MEGA Varlık İdaresi şirketinde kurucu ve ortak olduğu sav ediliyor.

Burada dikkat çeken konu ise MEGA Varlık İdaresi A.Ş’nin 2015 yılında kurulurken, şirketin kurucu ve idare şurası üyelerinden Yakup Levent Korkut’un Medipol Üniversitesinde 2018 yılında bakılırsav yapmaya başlamış olması.

Yani Yakup Levent Korkut’un, ABD’nin kara para aklama davasında merkez noktalarından birisi olan MEGA Varlık İdare A.Ş’de ortakken beraberinde Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’nın üniversitesinde de öğretim üyeliği yaptığı ortaya çıkıyor.

BİREBİR VAKİTTE “AKİL BEŞERLER HEYETİ” ÜYESİ…

Hem Sezgin Baran Korkmaz’a ilişkin SBK Holding’in “İştiraki” olan MEGA Varlık İdare A.Ş’de kurucu ve İdare Heyeti Üyesi olan, birebir vakitte Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’ya ilişkin Medipol Üniversitesi’nde Öğretim vazifelisi olarak nazaranv yapan Yakup Levent Korkut hem de “Çözüm Süreci” vaktinde oluşturulan “Akil Beşerler Heyeti” içerisinde de yer almıştı.

Korkut “Akil Beşerler Heyeti Marmara Bölgesi Gurup Sekreteri” nazaranvini yürütmüştü.