“bu biçimde bir adaya gözümüz kapalı destek”

kunteper

Member
Türkiye Emekçi Partisi Genel Lideri Erkan Baş, “Halkın en geniş kısımlarını karşılayabilecek bir adaya gözümüz kapalı, toplantıdan dahi dayanak veririz” dedi.

Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtlayan Erkan Baş, “Türkiye’nin en genç partisiyiz, üyelerimiz siyasette yeni insanlardan oluşuyor. Alışılmış siyaset kalıpların haricinde bir davranış biçimimiz var. Oburlarının söyleyemeyeceği şeyleri söyleyebilecek güçlü fikirlerimiz var” dedi.

Candaş Tolga Işık’ın, “Sizce Türkiye’nin en büyük 3 sorunu ne?” sorusuna cevap veren Erkan Baş, “Ekonomi ve tek adam rejimi bir sorun lakin bence en büyük sorun, gençliğin hayallerinin olmaması. Üniversitede yaptığım çalışmada öğrencilerin hayalinin olmamasını görmek beni fazlaca üzdü” dedi.

“EN TEMEL YANLIŞIMIZ…”

Erkan Baş’ın açıklamalarında öne çıkan satır başları şöyleki:

“TİP’in iktidar olması denilen şey aslında bugün halkın dışarıya itilen en geniş kesitlerinin örgütlenmesi demektir. En temel yanlışımız daima birinin bizi kurtarmasını bekledik. TİP, bu algıyı yıkmak için uğraşıyor.

TİP’İN CUMHURBAŞKANI ADAYI KİM

Açıklamalarına devam eden Baş, “Millet İttifakı ile neyin gitmesi konusunda anlaşıyoruz fakat neyin gelmesi konusunda anlaşamıyoruz. Şayet Ekmeleddin İhsanoğlu üzere bir yanlışa düşmezlerse, Cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturacak değil de çöpe atacak bir adayla çıkarlarsa biz desteklemek istiyoruz. Halkın en geniş kesitlerini karşılayabilecek bir adaya gözümüz kapalı, toplantıdan dahi dayanak veririz” sözlerini kullandı.

2018 yılında muhalefetin yaptığı kusura değinen Baş, “2018 seçimlerinde ne kadar hayli muhalefet aday çıkarırsa vatandaş o kadar fazlaca alana masraf, ikinci cinse kalana hepimiz veririz. Adaylar karşıdaki gerçek rakibi unuttu ikinci çeşide kalmak için birbiriyle yarıştılar” dedi.

Annesi ile yaşadığı siyasi tartışmalara değinen Baş, “Annem bile oyları bölmeyin diyor” sözlerini kullandı, şu biçimde devam etti:

Biz AK Parti’ye karşı çabayı sekteye uğratacak hiç bir şey yapmayız. Bu 20 yılın hesabını soracak bir kuvveti yaratamazsak, 10 yıl daha sonra AK Parti yerine BKP gelir. O yüzden biz asla oy bölmeyeceğiz.

Baş, “Bizim, ittifak görüşmelerindilk önceydi. ‘Kurtuluş ve kuruluş programı’ çıkartmıştık. Bunu CHP’yi temsil eden Kemal Kılıçdaroğlu’na da verdik fikirlerimizi paylaştık. Onların değerlendirmelerini dinledik. Sonuçta bir arada bir ittifak içerisinde olamayacağımızda anlaştık.” tabirlerini kullandı.

Lise senelerında sosyalizmle tanıştığını söyleyen Baş, “Lise senelerımdan bu yana temel olarak tıpkı çizgide örgütlü çabaya devam ediyorum. Lakin bu biçimde bu memleketin düzeltilebileceğine inanıyorum” sözlerini kullandı.

“SEMBOL BELİRLİYORSUNUZ KENDİNİZE”

Ben bayrağın, dinin, Atatürk’ün ardına saklanarak siyaset yapmıyorum. Bizim için Atatürk yakın tarihte en büyük ihtilali gerçekleştirmiş önder. Türkiye’de bir sembol belirliyorsunuz kendinize. Onun gerisine geçip o fikirlere ters hareketlerde bulunabiliyorsunuz.