Bozdağ 2 No’lu Baro iftarına katıldı: Bugüne kadar hiç bir baronun iftar düzenlediğini hatırlamıyorum

kunteper

Member
DUVAR- Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul 2 No’lu Barosu’nun Üsküdar’da düzenlediği iftar programına katıldı, CHP önderi Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi.

“Bugüne kadar nazaranv yaptığım hiç bir yerde hiç bir baro tarafınca bir iftar düzenlendiğini hatırlamıyorum” diyen Bozdağ, bundan daha sonraki süreçler ortasında “savunmayı güçlendirmenin, hak arayanların önünde koşan avukatları desteklemenin, hakkını arayanın yargıda ve başka her yerde müdafaasını yapanların yanında durmanın Adalet Bakanlığının birinci evvelari içinde yer almaya devam edeceğini” söylemiş oldu. Bozdağ, stajdan başlamak suretiyle avukatların da daha düzgün yetiştirilmesi için yeni projeleri hayata geçirme kararlılığında olduklarını belirtti

‘SİYASET KURUMU YARGI VAZİFESİ YAPANLARI YIPRATMAYA ÇALIŞIYOR’

AA’nın aktardığına nazaran Bozdağ, Türkiye’nin bir hukuk devleti olduğunu, hukuk devletinin sağlıklı işlemesinin her insanın üzerine düşeni hukuka uygun bir halde yapmasıyla mümkün olduğunu, anayasaya, maddelere ve hukuka uygun halde hareket eden, her iş ve hareketi bu çerçevede hayata geçiren bir ülkenin olağan olarak hukuk devletini her manada ve alanda tahkim edeceğini belirterek, özetle şunları söylemiş oldu:
“Türkiye’nin bu manada yaşadıklarını daima birlikte takip ediyoruz. Bir yandan siyaset kurumu, bir yandan yargıdan beklentileri olanlar, bir yandan değişik hesapları olanlar daima bir formda yargı bakılırsavi yapan yargıçlarımızı, savcılarımızı, avukatlarımızı maksat tahtasına koyuyorlar, her gün yahut aşikâr aralıklarla daima haksız tenkitlerle onları yıpratmaya çalışıyorlar. Bir yandan biz ‘Yargıya itimat artsın.’ diyoruz, bir yandan biz ‘Yargı hizmetlerinden memnuniyet artsın.’ diyoruz ancak öte yandan hiç bir meslek kümesinin yargı nazaranvi yapan avukatlar, yargıçlar ve savcılar kadar yıpratılmaya ve haksız tenkitlere olağan tutulduğunu görmüyoruz.

‘KILIÇDAROĞLU, ŞAYET İSTEDİĞİ ÜZERE BİR KARAR ÇIKARSA…’

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Sayın Genel Lideri görülmekte olan bir davayla ilgili tweet atıyor, şayet istediği üzere bir karar çıkarsa nasıl öveceğini, istediği üzere karar çıkmazsa nasıl itham edeceğini üstü kapalı bir biçimde söz ediyor. ‘Eğer kararlar istediğimiz üzere gelirse Ankara’da, İstanbul’da yargıçlar var, şayet istediğimiz üzere gelmezse Sarayın yargıçları var.’ bu biçimde oturup hepimizin bir karar vermesi lazım. Hangi karar İstanbul’daki, Ankara’daki hakimin sonucu ya da hangi karar öbür bir karar. Maalesef her salı bir bakıyorum sanki bugün kümede mahkeme kuruldu mu, sanki bugün kümede Sayın Kılıçdaroğlu ağır ceza reisi üzere karar açıklıyor mu ya da bir diğeri öbür ithamda bulunuyor mu diye emin olun huzursuz oluyorum.

bir daha bu hafta kümede yargıçları suçlayan adımlar atıldı. Anayasa hayli açık. Hiç kimse, hiç bir organ, makam, mevki, yargı ytesirinin kullanılması konusunda hakim ve savcılara buyruk ve talimat veremez. Tavsiye ve telkinde bulunamaz, genelge ve talimat gönderemez.

‘SANKİ MAHKEME’

Lakin baktığınızda, karar öncesi nasıl karar verileceğine dair büyük büyük laflar yapılıyor. Bu tavsiyede, telkinde bulunmak değil mi? Bir yandan hukuk devleti, bir yandan hak, bir yandan adalet diyeceksiniz, öte yandan hukuk devleti diyen anayasamızı ve anayasamızın 138. unsurunu ayaklarınızın altına alıp çiğneyeceksiniz. Türkiye’nin burada önemli problemleri var. Öte yandan ‘Ben gelirsem şunu özgür bırakacağım.’, güya mahkeme. Tutuklama sonucunı sen mi verdin? Ya da yargılamayı sen mi açtın? Nasıl yapacaksın? Bir yandan diyor ki ‘Siz yargıya müdahale ediyorsunuz.’ Öte yandan soruşturmanın başından sonuna kadar yargılamanın her evresine müdahale etmek için elinden ne geliyorsa onları sonuna kadar yapıyorlar. Bir tane hakikat var, yargıya müdahale yanlışsa daima birlikte bunun karşısında duracağız. Ancak ‘Benim istediğim bireylerle ilgili karar istediğim üzere çıkarsa çok hoş ancak istemediğim üzere çıkarsa karar haksız.’ demek yargıya da yargı misyonunu yapanlara da büyük bir bühtandır. Yargı kimsenin şamar oğlanı değildir. Herkes konuşurken hangi hususta konuştuğuna ihtimam göstermelidir, dikkat etmelidir.

‘CEZAEVLERİNDE AZAP VAR’ DEDİLER…

Birleşmiş Milletler’den gelen bir heyet cezaevlerini gezdi, daha sonra da benimle görüştü. Heyet ‘Cezaevlerinde azap var’ dedi. Ben de dedim ki ‘Nerede var?’. İsim vermediler. Kime olmuş? İsim vermediler. Ne vakit olmuş, nerede olmuş? İsim vermediler. bu biçimde söyleyin ki biz bunu tahkik edelim.

Doğruysa bunun faillerini yargıya teslim edelim, hak ettiği ceza ne var ise onu alsın lakin eğriyse, iftiraysa Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bu biçimde bir iftarının karalamasına müsaade vermeyelim. ‘Bizim çalışmalarımız bâtın, biz bunu söyleyemeyiz.’ bu biçimde çalışmalar saklıysa bunu söylemezsen, iftirayı raporuna koyarsan, Türk hükümetine kendini savunma, işin hakikatini arama ve bulma konusunda yardımcı şayet olmazsanız Türkiye’yi suçlayamazsınız. Biz azap konusunda Türk Ceza Kanunu’nun 94. unsuruna azap hatalarının vakit aşımına tabi olmadığını yazmış bir ülkeyiz. Kendimize o denli güveniyoruz. Yalnızca bugün değil, 10, 20, 50 sene daha sonra dahi bu biçimde bir argüman var ise, bu savın failleri, şüphelileri elbette hukuk önüne çıkar. Biz ülke olarak kendimize güveniyor, infaz sistemimizin dünyanın en güzel infaz sistemlerinden biri olduğunu, en kıymetli karakterinin de şeffaflık olduğunu her yerde söz ediyoruz.

‘İŞKENCE HABERLERİ ASILSIZ’

Lakin günde bakarsanız yüzlerce temelsiz haber yayınlanıyor. Bu haberleri biz anında araştırarak, eğri mi, hakikat mu hakikatine inerek tekzip ediyoruz. Doğruysa gereğini yapıyoruz lakin şu ana kadar fazlaca net söylüyorum 100 tane çıkan haber var ise, bunlardan neredeyse tamamının temelsiz olduğunu her keresinde gördük. Palavra söylemekten, Türkiye’yi karalamaktan bıkmayanlara bir kere daha söylüyorum, Türkiye palavralara da karalamalara da müsaade vermeyecek, teslim olmayacaktır. (HABER MERKEZİ)