Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan: Su vermiyorum demedim ki

kunteper

Member
Bolu’da yabancı asıllı bireylerin su faturası ve katı atık vergilerine 10 kat artırım yapacağına açıklayarak gündeme gelen Bolu Belediye Lideri Tanju Özcan, “Ben göçmen düşmanı değilim. Benim anlatmaya çalışmamın sebebi Türkiye bunu tartışmalı” dedi. Irkçı açıklamalarına devam eden Özcan, “Ben ‘Su vermiyorum’ demiyorum ki. Ben yalnızca ‘Benim vatandaşımdan daha fazla fiyat ödeyeceksin’ diyorum. Bu da benim hakkım” halinde konuştu.

‘PARTİ GENEL MERKEZİNDEN TAKVİYE GELDİ’

Açıklamasının akabinde CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmediğini söyleyen Özcan, parti genel merkezinden takviye geldiğini söylemiş oldu. Belediye lideri seçildikten daha sonra üyesi olduğu CHP rozetini çıkardığını söyleyen Özcan, partisinden kendisine yönelik tenkitler için de “Benin sözlerim partiyi bağlamaz” dedi.

Cumhuriyet gazetesinden İlayda Kaya’ya konuşan Özcan şunları söylemiş oldu: “Meclisin bir devlet siyaseti oluşturması lazım. Gerekirse ‘göçmenler kalsın mı gitsin mi’ diye halka soralım. Referandum sandığı koyalım ve halk karar versin. Ben yanıtı biliyorum lakin farklı yanıt bekleyenlerin yürekleri yetiyorsa, sandığı koysun” diye konuştu.

Özcan, göçmenlere yardımı kestiği için daha evvel hakkında başlatılan soruşturmanın da takipsizlikle sonuçlandığını deklare etti.