BofA Analistinden Metaverse Yorumu: Büyük Bir Fırsat!

İsmail

New member
Bir Bank of America uzmanına göre, metaverse kripto alanı için büyük bir fırsat. BofA’dan Haim İsrail, kripto para ünitelerinin sonunda sanal dünyalardaki süreçler için yaygın olarak kullanılacağını söylüyor. Kripto tabanlı platformların geliştirilmesi gerektiğini ve bunun “tüm bu ekosistem için büyük bir fırsat” yaratacağını söylüyor. Detaylar Kriptokoin.com’da.

Metaverse kripto için bir fırsat

Metaverse, uzmana bakılırsa kripto para ünitelerinin süreçler için yaygın olarak kullanılmaya başlamasına niye olacak. Beşerler sanal dünya platformları oluşturmak için yarışırken, metaverse’nin kripto dünyasında gelişmede bir patlama yaratmasının mümkün olduğunu söylemiş oldu. Fakat, analist mevcut kripto para ünitelerinin bunun için fazla oynak olabileceğini ve bu niçinle kimi stablecoin çeşitlerinin muhtemelen hakim olacağını söylemiş oldu. Analist, metaverse’in insanların nihayet süreçler için kripto para ünitelerini yaygın olarak kullanmaya başladığı yer olacak üzere göründüğünü söylemiş oldu. Buradaki fikir, kripto para ünitelerinin kimi yeni sanal dünyaların temelini oluşturan blockchain teknolojisi ile el ele gitmesi. Bu, metaverse merkezlerinin teknoloji şirketlerinin yahut ödeme sağlayıcılarının denetimi altında olmak yerine merkezsiz olarak kalmasına müsaade verir.

BofA stratejisti, klâsik ödeme şirketlerinin, metaversede yaygın olarak kullanılırlarsa kripto para üniteleriyle fazlaca daha fazla ilgileneceklerini öngördü. “İkisi içinde epeyce fazla işbirliği görüyorum” dedi. Metaverse etrafındaki heyecan artarken, biroldukca insan daha kuşkucu. Sanal dünyaların on yıllardır var olduğuna – mesela Second Life – ve sanal gerçeklik başlıklarının hiç bir vakit hakikaten çıkmadığına dikkat çekiyorlar. Kimi analistler, kripto para ünitelerinin sahiden geniş çapta benimsenip benimsenmediğini sorguluyor. Cryptocurrency ağı Solana‘nın kurucu ortağı Raj Gokal, telaşlarını paylaştı: “Meta datanın çok abartıldığından endişeleniyorum. Yayınlanmamış bir eser ya da eser kategorisi hakkında ana akım medyada bu kadar abartı görmemiştim, tahminen de hiç” dedi.