Bir santral daha tehlikede… Belediyeden “oldukça tehlikeli” açıklaması

kunteper

Member
Muğla’nın Milas ilçesinde kabus yaşatan orman yangınının Yeniköy Termik Santrali’ne yaklaştığı ve Bayır Mahallesi’nin boşaltılmasına karar verildiği belirtildi.

Muğla’nın Milas ilçesinde altı gündür devam eden orman yangını Kemerköy termik santralinin akabinde Milas’a 15 kilometre uzaklıktaki Yeniköy Termik Santrali’ni tehdit etmeye başladı.

Belediye Lideri Muhammet Tokat yaptığı açıklamada, “Alevlerin büyük bir süratle Yeniköy termik santrali ve Bayır Mahallesi’ne yöneldiğini öğrendim. Alevler fazlaca süratli geliyor. Yeniköy termik santrali etrafında güvenlik tedbirlerinin artrırıldığını öğrendim, ben de oraya gidiyorum” diye konuştu.

Muhammet Tokat, Milas’taki yangına ait durumu, toplumsal medya hesabından bildirdi. Tokat’ın toplumsal medya paylaşımı şu biçimde:

“Yangın, Akçakaya’yı aşarak Gürceğiz’e dayandı. Bayır mahallesi boşaltılıyor. Yangın yüksek tansiyon sınırlarını tehdit eder hale geldi. Şayet yangın bu bölgeye ulaşırsa Milas ve Bodrum’a elektrik verilemeyebilir. Yangın, kuzey istikametinde Yeniköy Termik Santrali’ne yanlışsız ilerliyor.”

BELEDİYE SON DURUMU PAYLAŞTI

Öte yandan Milas Belediyesi yangınla ilgili son durumu paylaştı. Yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

“Akçakaya Mahallesi’ne yangın ulaştı. Şiddetli rüzgarın da tesiriyle yangın köy merkezine ulaştı.

Gürceğiz Mahallesi’nde yurttaşlar tahliye ediliyor. Yangın Gürceğiz Mahalle Merkezine gerçek ilerliyor. Yurttaşlar acil arazöz ve toma takviyesi istiyor.

Bayır Mahallesi’ne tahliye sonucu verildi. Bayır Mahallesi tahliye ediliyor, yangının yeni rotası, rüzgarın tarafı baz alındığında yangın kuzeye yanlışsız ilerliyor.

Yangının kuzeye gerçek seyri Yeniköy Termik Santrali’ni tehdit ediyor. Bu durum hayli tehlikeli.”