BİM ve A101… Erdoğan’ı dinlemediler

kunteper

Member
Zincir marketler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha birkaç saat evvel yaptığı “Maliyetlerden bağımsız fahiş fiyat artışları yapanlar oldu. Buradan herkese sesleniyorum; günde birkaç kez fiyat listesi düzenleyenlerin etiket değiştirenlerin millet ismine takipçisi olacağımızı hatırlatmak istiyorum” açıklamasını dinlemedi.

Süt ve süt mamüllerinde artırımlı etiketler gelmeye devam ediyor.

A101’de satılan Tarabya markalı Kaşar peynirinin kilogram fiyatı indirimli satıldığı 39,95 TL’den 67,5 TL’ye yükseliyor.

Öte yandan BİM’de de yumurta ve süt üzere temel besin hususlarına bir haftada 3 lira artırım geldiği görüldü.

Erdoğan bugünkü konuşmasında gün içerisinde değişen bu etiket meblağlarını eleştirerek, “Maliyetlerden bağımsız fahiş fiyat artışları yapanlar oldu. Buradan herkese sesleniyorum; günde birkaç sefer fiyat listesi düzenleyenlerin etiket değiştirenlerin millet ismine takipçisi olacağımızı hatırlatmak istiyorum. Dolardaki artışları hangi oranla yükseltiyorlarsa artık geri indirmelerini istiyoruz. İndirimlere başlayanlar var. Yükselişteki sürate ulaşmalarını istiyoruz. İndirimler gerçekleşmezse bakanlıklarımız ellerindeki tüm imkanlarla fahiş fiyatlarda ısrar edenlerin üzerlerine gidecek” tabirlerini kullanmıştı.

İşte o değişiklikler:

BİR HAFTA EVVEL:

BİR HAFTA daha sonra: