“Başı göğsünün sağ tarafına düşmüştü, titriyordu”

kunteper

Member
Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Lideri Selahattin Demirtaş’ın basın danışmanı Zınar Karavil’in kaleme aldığı ‘Demirtaş’ın Beyaz Sandalyesi’nde dikkat çeken bir kısım yayımlandı.

Eski HDP Milletvekili Abdullah Zeydan, Karavil’e Demirtaş’ın kalp krizi geçirdiği süreci anlattı. Tele1’in aktardığına nazaran Zeydan, Demirtaş’ın hastaneye günler daha sonra gdolayıldüğünü tabir ederek şunları söylemiş oldu:

“Selahattin Başkan’ın erken uyanıp aşağı indiğini, kahvaltıyı aldıktan daha sonra üst çıkacağını düşündüm. Birkaç saniye daha sonra bir inleme sesi duyar üzere oldum. Emin olmak için hafifçeçe doğruldum, inleme sesini bir daha duyar duymaz çabucak yataktan fırladım ‘Başkan! Başkan!’ diye bağırarak merdivenlerden aşağı koştum.”

“BAŞI GÖĞSÜNÜN SAĞ TARAFINA DÜŞMÜŞTÜ”

Zeydan, Demirtaş’ı gördüğünde aralıklarla titrediğini belirterek kelamlarına şöyleki devam etti:

“Aşağı indiğimde Selahattin Başkan’ı pencerenin önünde plastik beyaz sandalyede kendinden geçmiş, başı göğsünün sağ tarafına düşmüş biçimde aralıklarla titrediğini gördüm. Bu durumu görür görmez çabucak yardım butonuna koştum. daha sonra tam aksine yönelmiştim ki, ben yetişene kadar titremeleri şiddetlendi ve plastik sandalyeyle bir arada geriye gerçek devrildi. Boynu duvara yapışık biçimdeydi”

Demirtaş’ın kalp sorunu olduğunu da söyleyen Zeydan, tutuklandıktan kısa bir süre daha sonra da hastaneye gdolayıldüğünü belirtti.

“KALP MASAJINI DAHA ŞİDDETLİ YAPMAYA BAŞLADIM”

Zeydan, titremenin bir anda kesildiğini gözlemlediğini ve bu esnada yardım butonuna birkaç sefer bastığını söyleyerek şöyleki söylemiş oldu:

“İlk etapta tek elimde pek de şiddetli yapmadığım kalp masajını, bu sefer iki elimle ve daha şiddetli yapmaya başladım. Tam o esnada odanın kapısı açıldı ve bakılırsavliler içeri girdi. ‘Hemen 112’yi arayın’ dedim. Bir memur koşarak dışarı çıktı. Bir oburu, sehpanın üzerinde duran Selahattin Başkan’ın başının altına yerleştirmem için bana uzattı.”

“SELAHATTİN LİDER BANA SAKİN OLMAMI SÖYLEDİ”

bir süre daha sonra Demirtaş’ın kollarını hareket ettirdiğini gördüğünde içinin rahatladığını söz eden Zeydan, Demirtaş’ın kendisini sakinleştirdiğini söz ederek şunları söylemiş oldu:

“gorevliler Selahattin Başkan’ı o denli görür görmez işin ciddiyetini anladılar. Biri savunmaya geçer üzere ‘Biz çabucak geldik’ dedi. Bunun üzerine bağırarak ‘Ne hemeni lan!’ diye bağırdım. Durumdan ötürü şoke biçimdeydim. O denli bir durumda bile Selahattin Lider bana sakin olmamı, nazaranvlilere de benim telaşlandığımı söylemiş oldu.”