Bahçeli’nin sahip çıktığı Ayşe üniversiteyi kazandı

kunteper

Member
Osmaniye’de Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) gireceği sırada kimliğini arabada unutan ve polisin ‘annen-baban nerede’ sorusu üzerine ‘ikisi de vefat etti’ diye yanıt vererek tüm Türkiye’yi ağlatan ve MHP Önderi Devlet Bahçeli’nin kurucusu olduğu Osmaniye Vakfı’nın eğitim masraflarını üstlendiği Ayşe Sabancalı “Çocuk Gelişimi” kısmını kazandı.

Hem yetim birebir vakitte öksüz Ayşe Sabancalı ile ilgili hususun ortaya çıkmasından daha sonra Osmaniye Vakfı şöyle açıklama yapmıştı:

“Osmaniye’de üniversite imtihanına girişi sırasında gündeme gelen, hem yetim tıpkı vakitte öksüz kızımız Ayşe Sabancalı’nın, devlet ya da vakıf fark etmeksizin hangi üniversite ve kısımda okumak istiyorsa, Vakfımızın Kurucusu ve MHP Genel Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları ile Osmaniye Vakfı olarak tüm eğitim masraflarını üstleneceğimizi kamuoyuna hürmetle duyuruyoruz.”

YKS sonuçlarının açıklanması daha sonrasında Ayşe Sabancalı, Nevşehir Kapadokya Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu, Çocuk Gelişimi Kısmına yerleşmiş olup, okulun yıllık fiyatı MHP Başkanı Devlet Bahçeli’nin kurucusu olduğu Osmaniye Vakfı tarafınca yatırıldı.

Osmaniye Vakfı’nın hususla ilgili açıklaması şöyle:

“Osmaniye’de üniversite imtihanına girişi sırasında gündeme gelen, hem yetim birebir vakitte öksüz kızımız Ayşe Sabancalı’nın, devlet ya da vakıf fark etmeksizin hangi üniversite ve kısımda okumak istiyorsa, Vakfımızın Kurucusu ve MHP Genel Lideri Sayın Devlet Bahçeli’nin talimatları ile Osmaniye Vakfı olarak tüm eğitim masraflarını üstleneceğimizi kamuoyuna duyurmuştuk.

YKS sonuçlarının açıklanması daha sonrasında, Ayşe Sabancalı kızımız, Nevşehir Kapadokya Üniversitesi, Kapadokya Meslek Yüksek Okulu, Çocuk Gelişimi Kısmına kendi isteği ile yerleşmiş olup, okulun yıllık fiyatı Vakfımız tarafınca yatırılmıştır. Ayrıyeten eğitim ömrü boyunca evladımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”