Bahçeli: Global enflasyonun tırmanışı her ülkenin ortak sancısı

kunteper

Member
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Lideri Devlet Bahçeli, partisinin küme toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “İnanç ve irade birliği ile inşallah sıkıntılarımızı aşacağız” tabirlerini kullandı.

MHP başkanının konuşmasından öne çıkanlar şöyleki:

HİÇBİR PERİYOTTA BUGÜNKÜ ÜZERE ARTMADI: Global ekonomik faaliyet tarihin hiç bir periyodunda bugünkü ölçekteki üzere artmadı. Yaygın ekonomik yıkımlar bugünkü üzere tehlikeli bir eşiğe dayanmadı. Batılı ülkeler senelerca yüksek ekonomik büyümeyi koruma edebilmek için ağır ekolojik ve insani maliyetlere göz yumdular, tahrik ve teşvik ettiler. Lakin bu sürecin sonuna geldiklerinde kendi haricindeki ülkelere ekonomik kalkınma ve gelişme bazında zorlayıcı dayatmada bulunmaktan geri durmadılar. Adaletsizliğin ve eşitsizliğin karar sürdüğü global siyaset ve ekonomik tablonun yegane hatalısı bize göre malumdur ve aç gözlülükleriyle mazlumların iliğini kurutan emperyalist nobranlıktır.

Bizim vicdan medeniyetimiz, gönül memleketimiz kimsenin deri rengine, aktif kökenine, lisanının kaynağına bakmamış, bu biçimdesi bir ayrımı problem yapmamıştır. Ne kadar paylaşırsak o kadar tok oluruz.

HER ÜLKENİN ORTAK SANCISI: Global enflasyonun tırmanışı her ülkenin ortak sancısıdır. Bu sorunun nasıl çıktığı aşikardır. İman ışığı olmadan gözün görmeyeceğini, gönlün hissetmeyeceğinin farkındayız. Bu güç günlerde rabbimden niyazım kötülere fırsat vermemesidir. İnanç ve irade birliği ile inşallah problemlerimizi aşacağız.

FİLİSTİNLİ TEMİZLERE ALLAH’TAN RAHMET DİLİYORUM: İsrail güvenlik güçlerinin her ramazanda olduğu üzere Filistinli kardeşlerimize orantısız güç kullanımını, Mescid-i Aksa’ya saldırmasını kınıyorum. Mescid-i Aksa’nın statüsüne saldırmak ateşle oynamaktır. Yalnızca bölgesel değil global bir felakete davettir. ömrünü kaybeden Filistinli temizlere Allah’tan rahmet yaralılara da acil şifalar diliyorum. (HABER MERKEZİ)